Επιστήμονας εντόπισε την «τρύπα» στην πλοκή του «Τιτανικού» που δεν πρόσεξε κανείς!

Πέρυσι η Κέιτ Γουίνσλετ φαίνεται να είχε δώσει τέλος σε μία συζήτηση δεκαετιών, όταν επιβεβαίωσε αυτό που κάθε φαν του Τιτανικού γνώριζε για 20 χρόνια.

Στην πιο συναρπαστική της συνέντευξη στο σόου του Τζίμι Κίμελ, η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι υπήρχε πολύς χώρος και για τον «Τζακ» (Λεονάρντο ντι Κάπριο) πάνω στην πόρτα που βρισκόταν η «Ρόουζ» (Κέιτ Γουίνσλετ) στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Όλοι συμφωνούσαν σε αυτό, ότι δηλαδή υπήρχε χώρος και για τους δύο. Τότε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζέιμς Κάμερον, παρενέβη και είπε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί. Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια εστιάζαμε σε λάθος σημείο.

Ο Αμερικανός κοσμολόγος, αστροφυσικός και συγγραφέας Neil DeGrasse Tyson επεσήμανε κάτι σχεδόν εμφανές με γυμνό μάτι, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια το ερώτημα περί χώρου πάνω στην πόρτα ήταν λάθος, εστιάζοντας σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε συνέντευξή του στην Huffington Post , ο Tyson έκανε μία εξαιρετική επισήμανση για την πόρτα, λέγοντας: «Είτε πετύχαινε, είτε όχι εγώ θα προσπαθούσα άλλη μία φορά. Προσπαθείς την πρώτη, δεν πετυχαίνει… Αχ δεν θα πετύχει αυτό. Τότε θα μείνω να πεθάνω από το κρύο στο νερό. Με συγχωρείτε, αλλά όχι. Όχι»

«Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι ισχυρότερο από οποιονδήποτε, πόσω μάλλον σε αυτόν τον χαρακτήρα. Έχει επιβιώσει, σωστά; Και σας λέω το εξής: εάν αυτός ο χαρακτήρας ήταν ο Ματ Ντέιμον στο «The Martian» θα είχε φτιάξει μία εξωλέμβιο και θα τους είχε σώσει όλους. Εκεί μπορεί να βοηθήσει η επιστήμη», σημειώνει ο επιστήμονας.

Αυτό που θέλει να πει ο επιστήμονας ότι για κάποιον που συνθίζει να επιβιώνει με το ένστικτο, αλλά και την ευστροφία του, ο «Τζακ» επέλεξε την… αυτοθυσία, χωρίς να αναζητήσει κανέναν άλλο τρόπο να σωθεί.

Πρωτο Θεμα

Keywords
Τυχαία Θέματα