Είπαν σε 12χρονη Κενυάτισσα «πάμε στον γάμο του αδερφού σου» αλλά ήταν ο δικός της με έναν 70χρονο

Μερικές αγελάδες… Αυτό ήταν το αντάλλαγμα που κανόνισε ο θείος της 12χρονης Amira από την Κένυα κανονίζοντας τον γάμο της με έναν 70χρονο. Η καημένη η Amira πετούσε από ευτυχία γιατί της είχαν πει πως θα πάνε στον γάμο του αδερφού της. Της έδωσαν ένα φόρεμα που της άρεσε, θα έκαναν ένα ταξίδι στην Garissa, μια κομητεία της Κένυας δίπλα στα σύνορα με τη Σομαλία για το γλέντι και θα έτρωγαν, καθώς είχαν λιμοκτονήσει στην πείνα. Οι συνέπειες της ξηρασίας είναι δραματικές.

«Είχα ένα καινούργιο φόρεμα, μου έβαζαν έκανα χένα στα χέρια. Θα ήταν μια γιορτή, ανυπομονούσα να φάω

πολύ φαγητό», λέει η Amira δύο μήνες μετά τον «εφιάλτη» που θα ζούσε.

Μόνο που ο γάμος δεν ήταν του αδερφού της, αλλά δικός της με έναν 70χρονο. Αυτόν που είχε κανονίσει ο θείος της με αντάλλαγμα μερικές αγελάδες.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον νόμο της Κένυας, ο γάμος παιδιών απαγορεύτηκε από το 1990, όταν η χώρα ενέκρινε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η μητέρα της Amira πέθανε από καρκίνο πριν από ένα χρόνο, αφήνοντας τον πατέρα της χήρο και σε απελπιστική κατάσταση με τρία παιδιά. Η Amira είναι το μικρότερο και μοναδικό κορίτσι. Ο πατέρας της εκτρέφει τα υπόλοιπα βοοειδή ενώ τα παιδιά τα φροντίζει ο θείος τους.

«Εκείνη την ημέρα πήρα το λεωφορείο με έναν από τους συγγενείς μου και τον θείο μου και μου είπαν ότι θα πηγαίναμε στο γάμο του αδερφού μου. Ήμουν ενθουσιασμένη», λέει η μικρή που δεν γνώριζε το παραμικρό.

Κατάλαβε μόνο μετά από λίγο ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν ο συγγενείς της είχε κάποια τηλεφωνήματα με τον θείο της και έδειχνε φοβερά αγχωμένος: «Στην πραγματικότητα ήταν ο γάμος μου και εγώ παντρευόμουν».

Η Amira δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει, ένιωθε θυμωμένη και προδομένη: «Ο συγγενής με τον οποίο ήμουν δεν έκανε τίποτα για να με στηρίξει, απλώς θα έκανε αυτό που του είχε πει ο θείος μου», συνέχισε να εξιστορεί η μικρή.

Όταν το λεωφορείο σταμάτησε στα μισά του ταξιδιού, η Amira είδε τον θετό αδερφό της να στέκεται στην άκρη του δρόμου μαζί με την αστυνομία. Ο θετός αδερφός της, είχε μάθει για τον μυστικό άγνωστο γάμο της 12χρονης και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία.

«Ήμουν τόσο χαρούμενη. Ήξερα ότι δεν ήθελα να παντρευτώ αυτόν τον γέρο», λέει ανακουφισμένη πλέον η Amira που σώθηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.

plus.gr

The post Είπαν σε 12χρονη Κενυάτισσα «πάμε στον γάμο του αδερφού σου» αλλά ήταν ο δικός της με έναν 70χρονο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είπαν, 12χρονη Κενυάτισσα, 70χρονο,eipan, 12chroni kenyatissa, 70chrono