«Είναι χρέος του κάθε Χανιώτη να απαιτήσει να κλείσει η Βάση της Σούδας»

Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ενάντια στην αναθεώρηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας που αναβαθμίζει την παρουσία των Νατοϊκών και Αμερικανικών Βάσεων στην περιοχή μας. 

Οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που υπογράφει την νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, με την οποία παρατείνεται η διάρκεια παραμονής των βάσεων για 5 χρόνια με την δυνατότητα της αμερικάνικης

κυβέρνησης να παρατείνει μονομερώς την διάρκειά της.Ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων μίλησε στο zarpanews.gr: «Είναι μια επικίνδυνη εμπλοκή. Βάζει σε περιπέτειες τον λαό μας, τον λαό της Κρήτης. Η βάση της Σούδας είναι ορμητήριο πολέμου. Έχει συμμετάσχει σε όλους τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή. Ο λαός της Κρήτης γίνεται στόχος επίθεσης άλλων δυνάμεων και κρατών».

Από τη μεριά της η Δώρα Κιδή,  Γενική Γραμματέας ΕΛΜΕ Χανίων, δήλωσε ότι παρότι σήμερα κλείνει αυτή η συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, η χώρα μπαίνει σε ένα κυκεώνα εν μέσω κρίσης και πανδημίας, την ίδια ώρα που τα σχολεία και η υγεία είναι ακάλυπτα.

Τέλος, ο Βασίλης Λιόντος από την «Ανυπόταχτη Κρήτη» έκανε λόγο για  μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον κόσμο της εργασίας της νεολαίας και δεύτερον, όπως ο ίδιος ανέφερε όλα όσα συμπεριλαμβάνονται στις συμφωνίες για τις βάσεις γίνονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.zarpanews.gr

The post «Είναι χρέος του κάθε Χανιώτη να απαιτήσει να κλείσει η Βάση της Σούδας» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είναι, Χανιώτη, Βάση, Σούδας,einai, chanioti, vasi, soudas