Έγινε κι αυτό… Ήπιε 12 ενεργειακά ποτά σε 10 λεπτά και βρέθηκε στο νοσοκομείο

Η δημοτικότητα των ενεργειακών ποτών έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί ότι περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα καφεΐνης. Έτσι αν κάποιος καταναλώσει μεγάλες ποσότητες, θα υποστεί τις συνέπειες.

Όπως για παράδειγμα ένας Gamer που κατανάλωσε 12 ενεργειακά ποτά σε διάστημα μόλις 10 λεπτών. Το ιατρικό κανάλι Chubbyemu στο YouTube, αποκάλυψε το περιστατικό προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές.

Ο συγκεκριμένος άνδρας με το όνομα JS ανέπτυξε μια αγάπη για τα video

games όταν ήταν ενήλικας, καθώς από την παιδική του ηλικία τη δεκαετία του 1980 δυσκολευόταν να βρει φίλους. Αυτό τον ώθησε στο διαδίκτυο και στα διαδικτυακά παιχνίδια.

Παράλληλα, αρεσκόταν να εντυπωσιάζει τους ανθρώπους. Έτσι μια μέρα αποφάσισε να πιει 12 ενεργειακά ποτά μέσα σε 10 λεπτά για να εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του στη δουλειά. Ωστόσο, αυτό δεν πήγε και τόσο καλά, καθώς γρήγορα άρχισε να νιώθει κάψιμο στο στομάχι του.

Προσπάθησε να ξεχάσει τις ενοχλήσεις παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, αλλά οι ενοχλήσεις μεταφέρθηκαν στην καρδιά του. Αυτό τον εξέπληξε, διότι ήταν τακτικός καταναλωτής της καφεϊνης και συνήθως δεν τον επηρέαζε.

Λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα μια μέρα αργότερα να απευθυνθεί σε γιατρό. Τελικά διαγνώστηκε με υπεργλυκαιμία, μια κατάσταση που προκαλείται από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα – και αυτό πιθανότατα του προκάλεσε πρόβλημα στο πάγκρεας, καθώς δεν είχε ποτέ διαβήτη.

Οι γιατροί, ωστόσο, υπέθεσαν ότι κάτι άλλο δεν πήγαινε καλά και σε περαιτέρω εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαγνώστηκε με υπερλιπαδαιμία, η οποία προκαλείται από την παρουσία υπερβολικού λίπους στο αίμα. Ωστόσο, οι γιατροί αποφάσισαν να περιμένουν να δουν αν το πρόβλημά του θα επιλυόταν από μόνο του, εξαιτίας της ηλικίας και του ιατρικού ιστορικού του.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το συκώτι και τα νεφρά του άρχισαν να φράζουν και εμφάνισε λοίμωξη στο αίμα. Μέχρι τότε δεν είχε πει στους γιατρούς για τη μεγάλη ποσότητα ενεργειακών ποτών που είχε καταναλώσει. Τελικά ο JS κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο χάρη σε έναν συνδυασμό ιατρικής βοήθειας και αντιβιοτικών.



plus.gr

The post Έγινε κι αυτό… Ήπιε 12 ενεργειακά ποτά σε 10 λεπτά και βρέθηκε στο νοσοκομείο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα