Διευρυμένη η ναυαγοσωστική κάλυψη στα Χανιά – “Πιάνει” δύο νέες παραλίες και με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό | Video+Photos

| Video+Photos

Ξεκίνησε από την Πέμπτη η ναυαγοσωστική κάλυψη από τον Δήμο Χανίων στις παραλίες που βρίσκονται εντός των ορίων του. Φέτος η κάλυψη περιλαμβάνει δύο νέες παραλίες, στον Βλητέ Σούδας και στον Κλαδισό, ενώ ο εξοπλισμός που έχουν οι ναυαγοσώστες έχει ανανεωθεί. Σκάφη 5 μέτρων με ισχυρές μηχανές, jet ski, απινιδωτές και φαρμακεία που περιλαμβάνουν από αδρεναλίνη μέχρι αντίδοτα δηλητηρίων είναι το νέο… καθεστώς στις

παραλίες για την ασφάλεια των λουόμενων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε σε δηλώσεις που έγιναν το Σάββατο στην Αγία Μαρίνα, ότι η δημοτική αρχή χειρίζεται το θέμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ασφαλείς οι παραλίες για όλους τους επισκέπτες, με υψηλού επιπεδού ναυαγοσωστικές υπηρεσίες. Επισήμανε ακόμα ότι χάρη στην πίεση που ασκήθηκε και από τον Δήμο Χανίων, η κυβέρνηση εξέδωσε το κονδύλι για την κάλυψη μέρους του κόστους ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων θα λάβει 263.000 ευρώ για κάλυψη ναυαγοσωστικού κόστους.

Ο ανάδοχος του έργου, Παύλος Λιτινάκης, τόνισε ότι οι πύργοι είναι εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα, ενώ τα jet ski και η χρήση σκαφών θα επιτρέψουν ταχύτατη επέμβαση στη θάλασσα αν αυτό χρειαστεί.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, επισήμανε ότι τα Χανιά είναι στην πρώτη πεντάδα δήμων σε ολόκληρη τη χώρα, όσον αφορά την έκταση των παραλιών, ενώ αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα Νέας Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε τη σημασία να υπάρχει πλήρης κάλυψη στις παραλίες για την ασφάλεια των λουόμενων.

Δείτε τις δηλώσεις και φωτογραφίες: zarpanews.gr

The post Διευρυμένη η ναυαγοσωστική κάλυψη στα Χανιά – “Πιάνει” δύο νέες παραλίες και με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διευρυμένη, Χανιά – “Πιάνει”, | Video+Photos,dievrymeni, chania – “pianei”, | Video+Photos