Κρήτη | Διεθνής ποδηλατικός αγώνας με αναπηρία «Festos european C1 paracycling cup»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας με αναπηρία «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» στο αεροδρόμιο Τυμπακίου 28-29 Απριλίου.

Στον αγώνα θα συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες αθλητές, καθώς ταυτόχρονα γίνεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου, όπως επίσης σπουδαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο αφού ο αγώνας ορίζεται ως open. Έχει αναγνωρισθεί και αναρτηθεί ήδη στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας

UCI και χαρακτηρίζεται ως κατηγορίας C1 (υψηλότερη θέση , μετά τα παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα).

Μάλιστα ο αγώνας δίνει βαθμούς για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του «ΤΟΚΥΟ 2020».

Παράλληλα την Κυριακή 29 Απριλίου θα διοργανωθεί Λαϊκός αγώνας ποδηλασίας και διασυλλογικός στη μνήμη του πρωταθλητή ΑμεΑ «Γ. Σηφάκη» για όλους τους ντόπιους αθλητές και τα μικρά παιδιά, κάνοντας ένα άνοιγμα στην κοινωνία και προωθώντας τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Γιώργος Φουντουλάκης πρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ), ο Πάρις Επιτροπάκης Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας και πρόεδρος σωματείου ΑΜΕΑ «ΤΑΛΩΣ», Κώστας Σιάχος γ.γ. Ομοσπονδίας, και Γιώργος Βαρβεράκης ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας ΑΜΕΑ αναφέρθηκαν στην διοργάνωση των αγώνων και τα οφέλη του για την Κρήτη που είναι πολλά και συγκεκριμένα:

Κρήτη θα προβάλλεται συνεχώς από όλα τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι αγώνας παγκόσμιου ενδιαφέροντος που εντάσσεται στο επίσημο καλαντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI και την ιστοσελίδα της.

-Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε, να προβάλουμε και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά και τη φιλοξενία μας, ανοίγοντας και νέους ορίζοντες στον αθλοτουρισμό, το αθλητισμό των ΑμεΑ, τη δυνατότητα τουρισμού και αναψυχής για Άτομα με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του νησιού.

-Η αναφορά του ιστορικού μνημείου της Φαιστού από τη μία και του κλίματος, της θάλασσας και του σεβασμού στα Άτομα με Αναπηρία από την άλλη , θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλο της το μεγαλείο.

-Πολλά παιδιά, γονείς, οργανώσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές και αθλήτριες με διάφορες αναπηρίες, και να ξεπεράσουν, δισταγμούς, στεγανά και προκαταλήψεις, εμπνέοντας, ειδικά τα νέα παιδιά με αναπηρία να βγουν στην κοινωνία και να ζήσουν όπως πρέπει.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν:

Νίκος Συριγωνάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού:

«Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Τυμπακίου μία πολύ σημαντική αθλητική εκδήλωση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας ατόμων με αναπηρία. Το Σωματείο «Τάλως» πραγματικά επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο στο νησί μας και για το λόγο αυτό αξίζει συγχαρητήρια γιατί, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με την βοήθεια και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται αυτή η διοργάνωση. Για την Περιφέρεια Κρήτης είναι μία διοργάνωση ιδιαίτερα σημαντική γιατί προβάλλει σημαντικά το νησί μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ βοηθά και την αποκέντρωση αθλητικών γεγονότων καθώς πραγματοποιείται στο νότο, στη Μεσαρά. Ταυτόχρονα δίνει μία άλλη νότα χαράς και ζωντάνιας στην ευρύτερη περιοχή του νότου».

Γιώργος Φουντουλάκης πρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ): «Συνεχίζουμε αυτό που κάναμε εδώ και μερικά χρόνια, τους αγώνες ποδηλασίας που έχουν και διεθνή χαρακτηριστικά, ήδη τώρα φέτος συμμετέχουν έξι χώρες με περίπου 20 αθλητές και έχει μία μεγάλη ανάπτυξη και στην Ελλάδα γιατί συμμετέχουν από την χώρα μας 16 αθλητικά σωματεία καθώς όταν ξεκινήσαμε ήταν 3-4 μόνο. Νομίζω ότι οι συνθήκες διοργάνωσης είναι ιδανικές στην Κρήτη και η διαδρομή που κάνουμε στο Τυμπάκι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για τη στήριξη, καθώς και τον Διοικητή του αεροδρομίου ο οποίος πάντα είναι κοντά μας».

Πάρις Επιτροπάκης πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΑΜΕΑ «Τάλως»-Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες:

«Πρόκειται για αγώνες θεσμό, γίνονται σε συνθήκες ασφάλειας, και προωθούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο νησί μας. Παράλληλα αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τα ΑΜΕΑ να προπονούνται, να αθλούνται, σε τέλειες συνθήκες που προσφέρει η Κρήτη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη».

O Γιώργος Βαρβερακης Ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας ΑΜΕΑ:

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί για άλλη μια φορά καταφέραμε να πάρουμε στον τόπο μας μία μεγάλη διοργάνωση το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ποδηλασίας ΑΜΕΑ το «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» που είναι στο καλεντάρι της παγκόσμιας Ομοσπονδίας και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί φανταστείτε ότι δίνει βαθμούς πρόκρισης για το Τόκιο 2020. Αθλητές από αρκετές χώρες έχουν έρθει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές είναι εδώ γιατί είναι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του δρόμου, και πιστεύω ότι θα έχουμε εξαιρετικές επιδόσεις, θα δούμε το επίπεδο μας καθώς μπαίνουμε στη διαδικασία τη δύσκολη της πρόκρισης για το Τόκιο».

Διοργανωτές σε αυτό τον αγώνα είναι:

Η παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI (καθώς ο αγώνας είναι επίσημος και δίνει βαθμούς πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς αγώνες).
Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ΕΑΟΜ ΑμεΑ ως το επίσημο ελληνικό όργανο που εκπροσωπεί τη χώρα στην παγκόσμια ομοσπονδία.
Η Περιφέρεια Κρήτης ως θεσμικό όργανο που φιλοξενεί και συμμετέχει στη διοργάνωση.
Ο Δήμος Φαιστού ως θεσμικό όργανο που φιλοξενεί και συμμετέχει στη διοργάνωση.
Το Αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ» ως αθλητικό σωματείο ΑμεΑ με εμπειρία στην οργάνωση και υλοποίηση, αλλά και συμμετοχή με τους αθλητές του σε τέτοιες διοργανώσεις.
Το σωματείο γονέων και φίλων Ατόμων με αναπηρία νοτίου Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με σημαντικό κοινωνικό και οργανωτικό έργο στο χώρο των ΑμεΑ σε όλη την Κρήτη.
Η διοίκηση της Αεροπορικής μονάδας του Αεροδρομίου Τυμπακίου όπου και θα υλοποιηθεί ο αγώνας αυτός.

Keywords
Τυχαία Θέματα