Δες πώς θα κάνεις το παλιό σου τηγάνι να λάμπει σαν καινούριο

Ωραίο το μαγείρεμα στο τηγάνι, είτε πρόκειται για μια ωραία τηγανιά πατάτες, ένα σαγανάκι ή τέλος πάντων ό,τι μπορεί να τραβάει η όρεξή σας, όμως, τα καμμένα λίπη που συγκεντρώνονται μετά, ποιος τα καθαρίζει;

Εδώ που τα λέμε το πλύσιμο των πιάτων -ειδικά αν δεν έχετε πλυντήριο- δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο και όταν έχετε να κάνετε με τηγάνια που το καθάρισμά τους απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω τα πράγματα δυσκολεύουν. Μην απελπίζεστε, όμως, ακολουθήστε τα παρακάτω βασικά tips και τα τηγάνια σας θα λάμπουν σαν καινούρια:

* Μόλις

απομακρύνετε το φαγητό από το σκεύος, όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξτε λίγο ζεστό νερό και αλάτι. Το αλάτι διασπά τα λίπη και σε συνδυασμό με το ζεστό νερό βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνσή τους από το τηγάνι.

* Για πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως καμμένα λίπη στη βάση, βυθίστε το τηγάνι για περίπου μία ώρα σε ένα μίγμα βραστού νερού με μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ένα ποτήρι ξίδι. Στη συνέχεια, χωρίς να ξεπλύνετε το τηγάνι, το καθαρίζετε πρώτα με ένα σφουγγαράκι, μετά με λίγο σαπούνι και voila!

olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα