Δαμιανάκης: Έτσι θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Με διπλή συνεδρίαση την επόμενη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, με συνεδριάσεις μεικτού τύπου (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη), όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος, Ευτύχης Δαμιανάκης, μιλώντας στο ZAPRA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη.

«Αυτό ήταν και αίτημα των παρατάξεων αλλά και δική μου επιθυμία καθώς πέρασε ένας πάρα πολύ μεγάλος χρόνος με τις τηλεδιασκέψεις, οι οποίες βέβαια δεν έχουν την αρμόζουσα συγκρότηση ας πούμε, είναι κάπως πιο αφηρημένες» τόνισε ο κ. Δαμιανάκης,

ο οποίος αποκάλυψε πως οι συνεδριάσεις θα είναι μεικτού τύπου:

«Επέλεξα λοιπόν να γίνει μία μεικτή συνεδρίαση που σημαίνει ότι, τηρώντας αυστηρά τους όρους της εγκυκλίου, όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου θα μπορούν να εισέλθουν στην αίθουσα και όσοι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην δια ζώσης, θα συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη» όπως εξήγησε.

Όλη η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων περιγράφονται αναλυτικά στην εγκύκλιο που απέστειλε χθες προς τους συμβούλους ο κ. Δαμιανάκης, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει απρόσκοπτα. Μάλιστα, ορίζεται ότι μέχρι και δύο μέρες πριν από την συνεδρίαση θα πρέπει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων να έχουν ξεκαθαρίσει το πώς θα συμμετάσχουν.

Παράλληλα, θα υπάρξει μια πρόνοια για τους προέδρους των κοινοτήτων. «Ειδικά εάν είναι πάρα πολλοί, θα τους διαθέσουμε την αίθουσα τύπου προκείμενου και να παρακολουθούν και να συμμετάσχουν» τόνισε ο κ. Δαμιανάκης, ενώ ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Για τους πολίτες: «Εάν υπάρξει δυνατότητα να μπουν κάποιοι μέσα, θα το κάνουμε. Αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των ατόμων που θα ενδιαφερθούν. Και προσωπικά με ενδιαφέρει η συμμετοχή των πολιτών. Απλά ζούμε κάποιες έκτακτες συνθήκες και το πλαίσιο είναι συγκεκριμένο. Δηλαδή, δεν μπορώ να ξεφύγω από τα τετραγωνικά της αίθουσας» τόνισε ο κ. Δαμιανάκης,

Πάντως, όπως εξήγησε η όλη διαδικασία της επιστροφής στις δια ζώσης συνεδριάσεις είναι αρκετά απαιτητική από θέμα οργάνωσης και τεχνικής υποστήριξης και ως εκ τούτου ζήτησε: «Να μας κρίνετε με επιείκεια, θα αλλάξουν μερικά πράγματα όπως για παράδειγμα η θέση της κάμερας, γιατί πρέπει να υπάρχει και η μετάδοση και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, εξήγησε πως δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί κατάλληλη αίθουσα «που να πληροί όλες τις προδιαγραφές με μικρόφωνα για τον καθένα και ζωντανή μετάδοση» γι’ αυτό και αποφασίστηκε να γίνει επιστροφή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και αντιμετώπιση στην πορεία, όποιων ζητημάτων πιθανώς προκύψουν.

zarpanews.gr

The post Δαμιανάκης: Έτσι θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα