Χανιά | Τιμή στους αγώνες των Κρητικών για ένωση | Photos

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στο ίδρυμα ερευνών και μελετών «Ελ. Βενιζέλου» ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά, οι εκδηλώσεις για τα 104 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Την τελετή παρακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Περιφιερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, o αρχηγός ΓΕΕΘΑ

ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ενώ τον Πρόεδρο της Βουλής που απουσιάζει στο εξωτερικό, εκπροσώπησε η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη. Ο κ. Βούτσης θα βρεθεί στα Χανιά την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου για την ετήσια συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ιδρύματος που έχει προγραμματιστεί για τις 3:30 το μεσημέρι.

«Η Κρήτη απελευθερώθηκε με το αίμα της»

«Οι άλλες περιοχές απελευθερώθηκαν από τον ελληνικό στρατό, η Κρήτη απελευθερώθηκε με το αίμα της (…) κι αυτό είναι ένα μέγα ιστορικό παράδειγμα» τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο διευθυντής του ιδρύματος, Νίκος Παπαδάκης.

Αναγόρευση εταίρων

Στο πλαίσιο της τελετής, έγινε η αναγόρευση σε εταίρων του ιδρύματος της ΑΝΕΚ LINES και των οικογενειών Κασαπάκη και Κακατσάκη.Σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Κασαπάκης έκανε λόγο για μία «πάρα πολύ μεγάλη η τιμή από το ίδρυμα».»Όλοι συμβάλουμε για την ιστορία μας, για να θυμόμαστε τα παλιά στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και να μπορούμε να παραδειγματιστούμε, ώστε να αγωνιζόμαστε, ο καθένας με τις δυνάμεις του» τόνισε, σε δήλωσή του πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Εκ μέρους της οικογένειας Κακατσάκη, ο κ. Μανούσος μίλησε για τους αγώνες του παππού του, του οπλαρχηγού Θεοκλή Κακατσάκη. Η οικογένεια Κακατσάκη, δώρισε στο ίδρυμα μία σημαία κεντημένη από τις γιαγιάδες την οποία είχε εκείνος στις μάχες του και έναν σταυρό χτυπημένο από οβίδα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, μαθητές παρουσίασαν παραστασιακό δρώμενο με θέμα την Ένωση της Κρήτης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα