Χανιά | Τι τζίρο έκαναν τα καταστήματα τον Απρίλιο – Πόσοι άνοιξαν την Κυριακή

ΜειωμένοςΧανιά | κατά 30% κατά μέσο όρο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, ήταν ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων των Χανίων, σύμφωνα με την εκτίμηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, την οποία κάνει κάθε μήνα μέσω έρευνας σε δείγμα καταστημάτων.

Η σύγκριση γίνεται με τον Απρίλιο του 2019, καθώς τον Απρίλιο του 2020 όλα ήταν κλειστά λόγω του πρώτου lockdown.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΧ, Γιώργο Τοπολιανάκη, η εκτίμηση ανά κλάδο είναι ότι μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλεία και είδη δώρων,

όπου έφτασε το 50%, ενώ στην ένδυση-υπόδηση κυμάνθηκε περίπου στο 30%. Παρόλα αυτά, για τον Μάιο οι έμποροι διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς φαίνεται ότι η κατάργηση του click away και του click in shop έχει ωφελήσει την εμπορική κίνηση, χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα μετρήσιμα στοιχεία.

Την περασμένη Κυριακή στα Χανιά άνοιξαν μόλις 17 εμπορικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 6 ήταν υποκαταστήματα πολυεθνικών και 6 ακόμα, franchise μεγάλων εταιριών. Ο πρόεδρος του ΕΣΧ χαρακτηρίζει το γεγονός αυτό ως επιτυχία του συλλόγου, καθώς είχε υπάρξει κάλεσμα να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή.

“Το 98% των επιχειρήσεων παρέμεινε κλειστό την Κυριακή και αυτό είναι επιτυχία για μας, καθώς επιμένουμε ότι την Κυριακή δεν θα πρέπει να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα. Θεωρούμε ότι στο ζήτημα των Κυριακών, θα πρέπει να γίνει σεβαστή η άποψη της πλειοψηφίας”, δήλωσε ο κ. Τοπολιανάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και την επόμενη Κυριακή, ο σύλλογος καλεί τα μέλη του να τηρήσουν την ίδια στάση.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Τι τζίρο έκαναν τα καταστήματα τον Απρίλιο – Πόσοι άνοιξαν την Κυριακή appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα