Χανιά | Συνεχίζεται η κόντρα Μυλωνάκη – Σταθάκη

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Γιώργου Μυλωνάκη – Θοδωρή Σταθάκη για τα έργα στην Κίσσαμο. Για μια ακόμη φορά, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιώργος Μυλωνάκης ασκεί κριτική στον Δήμαρχο Κισάμου Θοδωρή Σταθάκη για την πολιτική που ακολουθεί, απαντώντας με νεότερο δελτίο τύπου.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου αναφέρει:

» Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η δεύτερη ανακοίνωση του δημάρχου Κισσάμου είναι σε λίγο πιο μαζεμένο ύφος, γιατί προσπαθεί να παρουσιάσει και κάποια στοιχεία, αλλά η τρικυμία στο κρανίο συνεχίζεται. Απλά, όταν μπαίνεις σε παρουσίαση στοιχείων και έχεις μάθει να λες μόνο ψέματα,

τότε φαίνεται η γύμνια σου (και σε έργα και σε επιχειρήματα).

Ας απαντήσουμε λοιπόν με συντομία και σαφήνεια :
Κύριε Σταθάκη,
Η ενημέρωση από τον δήμο δεν έκανε αναφορά σε επίσκεψη Περιφερειάρχη, ούτε και το δελτίο τύπου. Τον αν είδες κάποιον τυχαία και κάτι του είπες (;;;) αυτό δείχνει και τον καφενειακό τρόπο που λειτουργείς. Επίσης, εσύ ο ίδιος αναφέρεσαι συχνά (γκρινιάζοντας), ακόμα και στο συμβούλιο, στην στενή μου σχέση με τους κυρίους Αρναουτάκη και Βουλγαράκη. Οπότε, δεν σου βγαίνει το σενάριο.

Σχετικά με την παράκαμψη Τοπολίων, ένας δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει δύο δηλώσεις σε ΜΜΕ σε μια 3ετία και να νομίζει ότι έκανε την δουλειά του. Εμείς, όπως ανέφερα και σε προηγούμενη επιστολή μου, συναντηθήκαμε, είχαμε συχνή επικοινωνία και πήραμε τις διαβεβαιώσεις που μας καθησύχασαν. Θα συμφωνήσουμε βέβαια, πως η μόνη σου σχέση με το έργο είναι ότι απλά ζεις την περίοδο που εκτελείται. Τουλάχιστον μην το ενοχλείς.
Σχετικά με τον ΒΟΑΚ, η θέση μου είναι ίσως η πιο σαφής και συχνά διατυπωμένη στον νομό Χανίων: «Αυτοκινητόδρομος στο τμήμα Χανιά – Κίσσαμος και συνέχιση με την Παράκαμψη Κισσάμου και έως το Λιμάνι». Αυτή την θέση, τελικά υπέγραψες και εσύ στο κοινό υπόμνημα των φορέων του νομού. Αν λοιπόν αυτό προωθηθεί (για τώρα όχι για το μακρινό μέλλον) τότε εγώ θεωρώ πως η Κίσσαμος δεν περιθωριοποιείται. Εσύ, που διαφωνείς; Ξεκαθάρισέ το, να το ξέρει και ο κόσμος.

Αυτά που λες για τις μελέτες ΟΣΑΠΥ δείχνουν πόσο άσχετος είσαι με το θέμα και πως ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι έγινε. Ρώτα την τεχνική σου υπηρεσία, αν οι 2 μελέτες ήταν έτοιμες από τον δήμο Ιναχωρίου και ποιο ήταν το ύψος των έργων που εντάχθηκαν. Αναφέρεις ότι απορροφήθηκε τελικά το 50% και έχασε ο δήμος το άλλο 50%!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΗΣΙΑ που έχεις πει ποτέ. Ποιος σου είπε πως έπρεπε να απορροφήσουμε και τις εκπτώσεις που έδωσαν οι ανάδοχοι; Εξήγησέ μας που το είδες αυτό και γιατί δεν το έκανες εσύ που ανέλαβες από το 2014; Έλεος με αυτόν τον λαϊκισμό…

Παρουσιάζεις ένα κατάλογο με μελέτες που λες ότι έκανες, ύψους λιγότερο από 4 εκ. ευρώ. Επίσης ήδη συμπλήρωσες 3,5 χρόνια διοίκησης, όσα και εμείς δηλαδή έως τις εκλογές του 2014, (άρα αντικειμενική σύγκριση είναι τι έκανες έως τώρα και όχι στον επιπλέον χρόνο που ακολουθεί). Από αυτό τον κατάλογο, μόνο τα 4 πρώτα έργα, ύψους 1,4 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν σε ανταγωνιστικές και απαιτητικές χρηματοδοτήσεις (και κάτι ελάχιστα σε ΠΔΕ) και κανένα ακόμα στο ΕΣΠΑ. Αυτό έχεις να παρουσιάσεις στα 3,5 χρόνια.

Όσο για τις μελέτες που αφήσαμε σε προχωρημένο στάδιο (δεν διοικήσαμε ούτε στημένο δήμο για να τελειώσουμε έως τις 31/8/2014 τις μελέτες σε Πλάτανο, Καλυβιανή, Κουκουναρά, Καλάθαινες, Ποταμίδα κ.α.), θα απολογηθείς γιατί δεν τις ολοκλήρωσες και γιατί ακόμα δεν έχεις εντάξει την ώριμη ανάπλαση των Τοπολίων. Ο κ. Περιφερειάρχης σου είπε πολλάκις: Στείλε μελέτες. Επίσης ανακοινώνονται νέα προγράμματα χρηματοδοτήσεων εκτός ΕΣΠΑ. Πάλι εκτός θα μείνουμε…

Και βέβαια, είναι ενδιαφέρον να μάθουν όλοι, τι εννοεί ο δήμαρχος όταν μιλάει για μελέτες: όταν πριν 8 μήνες ο κ. Σταθάκης υπέβαλε την πρόταση στο ΕΣΠΑ για το έργο αντικατάστασης αμιάντου 900.000€ (με 3 χρόνια να διοικεί τον δήμο) η πρόταση απορρίφθηκε ως ελλιπέστατη, καθώς πέρα από τυπικές ελλείψεις δεν είχε και καμία αδειοδότηση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η απόφαση απόρριψης, «… δεν έχει υποβληθεί η έγκριση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Δ/νσης Δασών και η σχετική περιβαλλοντική αδειοδότηση». Υπεβλήθη δηλαδή αέρας κοπανιστός. Σύντομα, θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, μην τυχόν και ξανά-αποτύχει μετά από έναν επιπλέον χρόνο προετοιμασίας που του δόθηκε… Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι φανταστικά σενάρια μιας ανίκανης διοίκησης.

Εμείς, όπως οι επίσημες αποφάσεις αποδεικνύουν, εντάξαμε σε χρηματοδοτήσεις έργα αρμοδιότητας του δήμου ύψους πάνω από 17 εκ. ευρώ (βιολογικός 12 εκ., ανάπλαση Χαιρεθιανών 1 εκ, δρόμος Κοτσιανά – Περβολάκια 1,56 εκ., 5 αναπλάσεις των ΟΣΑΠΥ 2,06 εκ. σε Ρόκκα, Πολυρήνεια, Κάμπο, Καλεργιανά και Λούχι, αντικατάσταση αγωγών ΤΟΕΒ Κ. Κισσάμου 0.6 εκ. κ.α). Επίσης μαζί με τα έργα της Περιφέρειας που διεκδικήσαμε για τον δήμο μας και αυτά του ΠΔΕ, φτάσαμε στα 55.000.000€ νέα έργα επίσημα ενταγμένα σε χρηματοδοτήσεις.

Δεν υπάρχει καν νόημα για οποιαδήποτε σύγκριση, το ξέρεις και εσύ, γι’ αυτό και επιδίδεσαι σε γελοιότητες της λογικής «να κοντύνω πολιτικά τους άλλους για να φανώ ψηλότερος.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα