Χανιά | Στήριξη για το Αννουσάκειο ζητάει από τον Δήμο Κισσάμου η Ι.Μ. Κισσάμου και Σελίνου

Αναφορικώς με την στήριξη των δομών και δράσεων του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, δηλώνει τα εξής:

«Ο τόπος μας έχει την μεγάλη ευλογία και χαρά να διαθέτει ένα πρότυπο προνοιακό Ίδρυμα κοινωνικής φροντίδας, προσφοράς και μέριμνας, το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

«ο Άγιος Σπυρίδωνας», γνωστό ως Αννουσάκειο Θεραπευτήριο. Ίδρυμα, που η εμβέλεια του έχει ξεπεράσει τα σύνορα του τόπου και της περιοχής και έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια και όχι μόνον.

Ίδρυμα, που οι πολλές και ποικίλες προνοιακές και κοινωνικές δομές και δράσεις του αγκαλιάζουν, σε καθημερινή βάση, τις ανάγκες εκατοντάδων αναγκεμένων και εμπερίστατων συνανθρώπων μας, καλύπτοντας ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα και απλώνοντας δίκτυ κοινωνικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή και κοινωνία. Ίδρυμα που, κατά καιρούς, έχει ενισχυθεί από την Ελληνική Πολιτεία, την Περιφέρεια Κρήτης σε στοχευμένες δράσεις (αναβάθμιση, εξοπλισμός κουζίνας, κ.α.). Ίδρυμα που έχει αξιολογηθεί από κορυφαία Κοινωφελή Ιδρύματα της Χώρας: (Ίδρυμα Λάτση, Ίδρυμα Νιάρχος, Ίδρυμα Βαρδινογιάννη, Ίδρυμα ΤΙΜΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, κ.α.) και δεν χαίρει μόνο της εκτιμήσεως τους, αλλά και της πολύτιμης στήριξης και αρωγής τους.

Ίδρυμα που Φορείς, Σύλλογοι, οι Ενορίες της Μητροπόλεως, επώνυμα και ανώνυμα πρόσωπα στηρίζουν και ενισχύουν ποικιλοτρόπως και διαχρονικώς. Ίδρυμα που, στους δύσκολους και ανατρεπτικούς καιρούς μας, όχι μόνον δεν ανέστειλε τις προνοιακές του δομές (Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ.α.), αλλά τις αύξησε και τις ενίσχυσε. Ίδρυμα, που την περίοδο αυτή της υγειονομικής κρίσης έχει, κατά πολύ ξεπεράσει τις οικονομικές του δυνατότητες με την λήψη έκτακτων μέτρων: (ιδιωτική ασφάλεια (security) ελέγχου προσερχόμενων, συνεχείς πιστοποιημένες απολυμάνσεις στους χώρους του, αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, ποδονάρια ως και ένα σωρό άλλα μέτρα προστασίας και πρόληψης που την περίοδο αυτή έχουν ληφθεί, θωρακίζοντας την υγεία των ενοίκων ως και του προσωπικού του.

Ίδρυμα, που τα έκτακτα αυτά έξοδα της περιόδου έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τις δυνατότητες του. Παρ΄ όλα αυτά όχι μόνο καλύπτει, σε απόλυτο βαθμό, τις ανάγκες αυτές αλλά λαμβάνει ακόμα πιο αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας των εμπλεκομένων προσώπων (ενοίκων, προσωπικού, κ.α.) που υπερβαίνουν τα 200 σε καθημερινή βάση. Ίδρυμα, που θεωρεί δεδομένη και αναμένει την στήριξη των εμπλεκομένων Δήμων (Κισάμου και Σελίνου) καθώς, κατά κανόνα, οι ωφελούμενοι (τρόφιμοι και εξυπηρετούμενοι) ανήκουν, γεωγραφικά στους 3 Δήμους της ευρύτερης περιοχής. Ίδρυμα που, ομολογουμένως, διαχρονικά δεν έχει στηριχθεί όσο θα έπρεπε
από τις Δημοτικές Αρχές. Παρεκτός κάποιων εξαιρέσεων σε έκτακτες περιπτώσεις, ως εξαίρεση του κανόνα και επιβεβαίωση του λόγου του αληθές. Ίδρυμα που, θεωρούμε και πιστεύουμε, θα έπρεπε να βρίσκεται στον τακτικό προϋπολογισμό των Δήμων, επιχορηγούμενο και στηριζόμενο, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζει ο Νόμος. Είναι δε αποδεδειγμένο πως όταν υπάρχει πρόθεση και θέληση βρίσκονται τρόποι επίλυσης και διευθέτησης θεμάτων και διαδικασιών. Ενόψει λοιπόν του επικείμενου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κισάμου, ο οποίος είναι και ο πιό ωφελημένος Δήμος, απευθύνουμε Δημόσια Έκκληση προς όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας τους όπως, έμπρακτα και ουσιαστικά, αποδείξουν το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον του Αννουσάκειου.

Χρησιμοποιώντας δε πρόσφατη φράση του πρ. Δημάρχου και Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης περί του θέματος και η δική μας γλώσσα «έχει βγάλει μαλλιά», χρόνια τώρα και όχι μόνον τώρα, αιτούμενοι από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές τα αυτονόητα, δηλ. στήριξη και ενίσχυση των προνοιακών και κοινωνικών δομών και δράσεων του Αννουσάκειου. Αισθανθήκαμε δε, πολλές φορές, ότι απευθυνόμεθα σε ώτα «μη ακουόντων». Είναι δε προφανές ότι το Άννουσάκειο Ίδρυμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο αντιπαραθέσεων, πάσης φύσεως. Καλούμε λοιπόν και δημοσίως παρακαλούμε όλες τις παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισάμου όπως συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Το θεωρούμε χρέος και ευθύνη όλων μας (Φορείς και Πρόσωπα) με πρώτο τον Δήμο Κισάμου· ιερή υποχρέωση την στήριξη και ενίσχυση του έργου του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Δεν είναι υπόθεσις μόνο της Εκκλησίας, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, η μέριμνα και η φροντίδα των ευπαθών και εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Είναι υπόθεσις της κοινωνίας όλης. Τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων, Προσώπων. Είναι θέμα πολιτισμού και παιδείας. Φιλότιμου και αρχοντιάς. Όλοι τα διαθέτουμε και το αποδεικνύουμε. Ας το αποδείξουμε στην πράξη λοιπόν, με πρώτη την Δημοτική μας Αρχή».

The post Χανιά | Στήριξη| Στήριξη για το Αννουσάκειο ζητάει από τον Δήμο Κισσάμου η Ι.Μ. Κισσάμου και Σελίνου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα