Χανιά | «Στάση αναμονής» για τη σύνδεση Καστέλι – Κύθηρα – Πειραιάς

Παρατείνεται το πρόβλημα ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της γραμμής Καστέλι, Κύθηρα, Πειραιάς, αφού παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν το πλοίο που εξυπηρετούσε τις γραμμές που συνέδεαν τον Πειραιά με Κύθηρα, Πελοπόννησο και Κρήτη, υπέστη βλάβη και έμεινε ακινητοποιημένο

για περίπου έναν μήνα, μέχρι που κηρύχθηκε έκπτωτο από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ωστόσο, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που ακολούθησε δεν προσήλθε καμία εταιρεία, παρά το γεγονός ότι εκφράστηκε ενδιαφέρον σε μια περίπτωση.

Τον «γόρδιο δεσμό» του προβλήματος αναμένεται να λύσει τη Δευτέρα στις 31 Ιουλίου το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο συγκαλείται εκτάκτως προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα υπάρξει συνέχεια στην εξυπηρέτηση της γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» υπάρχουν ακτοπλοϊκές εταιρείες που θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να βάλουν ένα πλοίο στη γραμμή, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι το υπουργείο να «ανέβει» κατηγορία ζητώντας ένα πλοίο, πιο σύγχρονο, ώστε να αυξηθεί και η επιδότηση, προκειμένου να είναι βιώσιμο το εγχείρημα. Σύμφωνα με κύκλους της ακτοπλοϊκής αγοράς, η οδική σύνδεση με τα Κύθηρα μέσω του πορθμείου της Νεάπολης έχει «τραβήξει» ένα πολύ μεγάλο μέρος της κίνησης, γεγονός που δυσκολεύει το εγχείρημα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κυθήρων ζητούσε μετ’ επιτάσεως την αντικατάσταση του «Βιτσέντζος Κορνάρος», εξαιτίας της παρατεταμένης ακινησίας του εν μέσω θέρους.

Αλλά και ο δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης, που ενδιαφέρεται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Κύθηρα, στη συνέχεια και με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει ότι το υπουργείο θα έπρεπε να έχει έτοιμο ένα «plan b» για να εξυπηρετήσει ακτοπλοϊκά τα νησιά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα