Χανιά | Σε σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας καλούν σωματεία και κοινωνικούς φορείς οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά τις διώξεις

ΣεΧανιά | σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας καλούν φορείς, σωματεία, συλλόγους των Χανίων, οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τις διώξεις των 8 φοιτητών και φοιτητριών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

“Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε 8 μέχρι σήμερα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης,

μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός Κεραμέως στοχοποιώντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών μας συλλόγων ενάντια σε προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης συνδικαλιστικής δράσης φοιτητή (αναρτησης αφίσας) και μάλιστα παρακάμπτοντας ακόμη και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου που είχε ήδη δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει καμία πειθαρχική δίωξη για συνδικαλιστική δράση και είχε θεωρήσει το όλο ζήτημα λήξαν.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση μαζικών διώξεων φοιτητών και φοιτητριών για την συνδικαλιστική τους δράση και την υλοποίηση αποφάσεων των φοιτητικών τους συλλόγων έρχεται κατευθείαν από τα σκοτεινά χρόνια της επταετίας οπού οι συνδικαλιστές φοιτητές αντιμετωπίζονταν με διώξεις και εξοντωτικά μέσα.

Έρχεται δε σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό του Χανιώτη φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη από βολή κρότου λάμψης.

Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος και πρέπει να βρει απέναντι, όχι μόνο τη νεολαία, αλλά και κάθε σωματείο, συνδικάτο, κάθε φορέα και συλλογικότητα τους κοινωνικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης καλούμε σωματεία και κοινωνικούς φορείς της πόλης των Χανίων σε συστράτευση για την ακύρωση των σκευωριών και της επιχείρησης κατατρομοκράτησης της αγωνιζόμενης νεολαίας των Χανίων και των φοιτητικών μας συλλόγων και σε στήριξη των κινητοποιήσεων των συλλόγων μας το επόμενο διάστημα.

Καλούμε σε σύσκεψη σωματείων, συλλογικών φορέων και κινήσεων την Τετάρτη 22/6/2022 στις 19:00 στο ΠΕΦ”

The post Χανιά | Σε σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας καλούν σωματεία και κοινωνικούς φορείς οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά τις διώξεις appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα