Χανιά | Ρωτώ και μαθαίνω για το μέλλον μου: Με πλήθος συμμετεχόντων η διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, o Δήμος Χανίων, το ΚΕ.ΣΥ.Π. της Δ.Δ.Ε. Χανίων και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο του σκεπτικού ότι η επιλογή του επαγγέλματος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα τυχαίο γεγονός, επειδή κάτι τέτοιο συνήθως οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες όσο αφορά στη λειτουργικότητα του ατόμου σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο, συνδιοργανώνουν την 4η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

«Θεωρώ πολύ σημαντική την προσπάθεια που γίνεται και για τα παιδιά αλλά κυρίως τους γονείς, για να οδηγηθεί ο νέος να επιλέξει τι θα κάνει και να

μάθει να αγαπήσει αυτό που θα κάνει όταν βγει στον επαγγελματικό χώρο» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε.

Για 4η χρονιά συνδιοργανώνουμε την Διημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και βοηθάμε τους νέους μας να ενταχθούν σωστά στην αγορά εργασίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Στόχος της διημερίδας είναι η ενημέρωση των μαθητών των Γυμνασίων – Λυκείων και των οικογενειών τους, αλλά και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου πολίτη, σχετικά, τόσο με τις προδιαγραφές των Τμημάτων των ΑΕΙ, όσο και με το πλαίσιο των διαθέσιμων επαγγελμάτων, έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα της καλύτερης επιλογής, σύμφωνα και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις κλίσεις και τις δεξιότητες του κάθε μαθητή.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση νομού Χανίων μέσω της Διημερίδας δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα μαθητών και γονέων για την επαγγελματική διαδρομή τους, η οποία είναι μια διαρκής διαδικασίας που γίνεται μέσα από το ΚΕΣΥΠ, τόνισε ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπ/σης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Χανίων, Γρηγόρης Μπουλούσης εξέφρασε την σπουδαιότητα της δράσης, ενώ ανέφερε και την ενημέρωση που γίνεται και για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), έτσι ώστε να επιλέξουν οι μαθητές αρχικά σε τι λύκειο θέλουν να φοιτήσουν.

Στη δράση θα συμμετάσχουν πάνω από σαράντα φορείς με εκατοντάδες εθελοντές επαγγελματίες από αυτούς, όπως Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης, Επιμελητήρια, Σύλλογοι κ.α., οι εκπρόσωποι των οποίων θα ενημερώσουν ατομικά και θα λύσουν απορίες των ενδιαφερομένων, ανέφερε ευχαριστώντας τους η Τόνια Μπαουράκη υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Χανίων.

H διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 από τις 18:00 έως τις 21.00 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 από τις 10.00 έως τις 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα