Χανιά | Πρωτοβουλία για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου: Να παραχωρηθεί δωρεάν στο δήμο και να γίνει χώρος πρασίνου

Την ανησυχία τους για την τύχη του στρατοπέδου Μαρκόπουλου εξέφρασαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας για το στρατόπεδο, σε συνέλευση που συγκάλεσαν σήμερα το απόγευμα, τονίζοντας ότι πρέπει να παραχωρηθεί στο δήμο Χανίων άνευ ανταλλαγμάτων.
«Η Πρωτοβουλία δίνει αγώνα από το 2006, ώστε το στρατόπεδο να παραχωρηθεί δωρεάν στο Δήμο και να γίνει χώρος πρασίνου. Αυτό έχει ανάγκη η πόλη και η περιοχή. Ο κ. Τσίπρας, ήρθε στα Χανιά και διαβεβαίωσε

ότι το στρατόπεδο παραχωρείται στο δήμο ωστόσο την επόμενη ημέρα, σε επίσκεψη στρατιωτικών εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τονίσθηκε ότι δεν παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα», ανέφερε ο Γιάννης Τσουκάτος εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το λόγο είχαν τόσο μέλη της Πρωτοβουλίας, όσο και απλοί πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τις προσπάθειες των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «ο κ. Βιρβιδάκης ήθελε να τσιμεντοποιήσει το στρατόπεδο και να το πολεοδομήσει, επί Τζανακάκη και Σκουλάκη δεν έγινε τίποτα και επί Βάμβουκα, ξεκίνησαν τα παζάρια για να γίνει ανταλλαγή με περιουσία του Δήμου στο Ακρωτήρι».

Από την πλευρά του ο Σήφης Χιωτάκης, ξεκαθάρισε ότι πάγια θέση της Πρωτοβουλίας, είναι το στρατόπεδο να παραδοθεί στο φυσικό του ιδιοκτήτη, άνευ ανταλλαγμάτων. «Ο δήμος Χανίων, έχει δώσει πολλά ανταλλάγματα, όχι μόνο στα ελληνικά στρατεύματα αλλά και στο ΝΑΤΟ, και από τη στιγμή που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας για να το παραχωρήσει, ας το παραχωρήσει έστω για 40 χρόνια όπως έκανε και παλιότερα, επί Μεϊμαράκη, όμως χωρίς ανταλλάγματα. Εγώ ο ίδιος μίλησα με τον κ. Πολάκη και μου είπε ότι το θέμα έχει λήξει και πώς δεν περίμεναν την κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας για να βρεθεί λύση», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα