Χανιά | Παρουσίαση βιβλίου και εγκαίνια πολυμεσικής έκθεσης στις Βρύσες

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πλατανιά και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και ο Πολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Βρυσών ο «Πέργαμος», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Αναγνώσεις μιας ιστορικής πηγής, Λεύκωμα – Ιστορία Δημοτικού Σχολείου Βρυσῶν Κυδωνίας» (εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης) και στα εγκαίνια πολυμεσικής έκθεσης με θέμα το Δημοτικό Σχολείο Βρυσών Δήμου Πλατανιά.

Μια ιστορική πηγή, η οποία αποτέλεσε

τη βάση του βιβλίου, φωτογραφίες αλλά και προφορικές μαρτυρίες, φωτίζουν την ιστορία ενός μικρού σχολείου αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς, τα βιώματα της οποίας αποτελούν “κομμάτι” της κοινωνικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 19:30μμ στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βρυσών, του Δήμου Πλατανιά.

Παρουσιάζουν:

Ματθαίος Φραντζεσκάκης, διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΧανίωνΧαρά Ανδρεάδου, ιστορικός, επιστημονικός συνεργάτης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος του Δήμου Πλατανιά, κος Ιωάννης Μαλανδράκης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 28/5, από τις 18:00- 20:00 και την Κυριακή 29/5, από τις 11:00-14:00 & από τις 18:00-20:00.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Παρουσίαση| Παρουσίαση βιβλίου και εγκαίνια πολυμεσικής έκθεσης στις Βρύσες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Παρουσίαση, Βρύσες,chania | parousiasi, vryses