Χανιά | Παραίτηση της προέδρου του Δ.Σ της Γαύδου! «Στο νησί κυριαρχεί ο διχασμός, το μίσος και οι εκφοβισμοί»

Παραίτηση με αναφορές που πρέπει να προβληματίσουν, υπέβαλε από την θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Γαύδου η μέχρι πρότινος πρόεδρος κα Λίλιαν Στεφανάκη.

Στην επιστολή της παραίτησης της η κα Στεφανάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τα πραγματικά προβλήματα του νησιού είναι σε δεύτερη και τρίτη προτεραιότητα, αφού οι προσωπικές αντιπαραθέσεις προηγούνται.

Στο νησί κυριαρχεί ο διχασμός, το μίσος, οι εκφοβισμοί, οι μηνύσεις, τα δικαστήρια, η συκοφαντία.»

Η επιστολή παραίτησης:

ΠΡΟΣ

Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να υποβάλω

την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γαύδου και να ζητήσω την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασή μου όπως προβλέπεται με το ν.3852/2010.

Η μικρή μου εμπειρία κατέδειξε ότι τα πραγματικά προβλήματα του νησιού είναι σε δεύτερη και τρίτη προτεραιότητα, αφού οι προσωπικές αντιπαραθέσεις προηγούνται.

Στο νησί κυριαρχεί ο διχασμός, το μίσος, οι εκφοβισμοί, οι μηνύσεις, τα δικαστήρια, η συκοφαντία.

Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μεγάλη συζήτηση, η οποία πρέπει να αρχίσει άμεσα μεταξύ των αρμοδίων φορέων, όπου με τόλμη και γενναιότητα, θα πρέπει να επιλυθεί το θεμελιώδες ζήτημα, πώς θα μπορέσει και αν θα μπορέσει να εφαρμοστεί, με επιτυχία, η γενική αρχή «Κάθε νησί και Δήμος», στην περίπτωση της Γαύδου.

Δυστυχώς ο Δήμος Γαύδου, αυτή η μικρή κοινωνία των 50-60 μόνιμων κατοίκων, όχι μόνο αδυνατεί να λειτουργήσει με ομόνοια και αλληλεγγύη, αλλά αντίθετα, εμφανίζει «παθολογικά χαρακτηριστικά» τα οποία «σκοτώνουν» κάθε προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των λίγων αυτών κατοίκων, αλλά και κάθε προσπάθεια λειτουργίας ως οργανωμένης κοινωνίας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους του Δημοτικούς Συμβούλους και Δημότες που γνωρίζοντας πως είναι ευλογημένοι ζώντας στο νησί, είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν θετικά στην επίλυση των προβλημάτων και να ενημερώσω ότι θα παραμείνω ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στηρίζοντας ό,τι γίνεται με σκοπό το καλό του νησιού.

11-07-2017

Λίλιαν Στεφανάκη

MSc Δασολόγος»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα