Χανιά | Οι λαγοκέφαλοι… προελαύνουν και στις βόρειες ακτές – Ψαράς έβγαλε δεκάδες στην Κίσσαμο | Photos

ΜεΧανιά | αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η επέλαση των λαγοκέφαλων, των δηλητηριωδών ψαριών με καταγωγή από τον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερα στη Μεσόγειο.

Έχουν μάλιστα αυξηθεί τόσο, που επελαύνουν πια και στις βόρειες ακτές της Κρήτης, με έναν ψαρά να πιάνει δεκάδες λαγοκέφαλους στον κόλπο της Κισσάμου την Κυριακή, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr.

Το προβλημα είναι γνωστό και δεν μπορεί να γίνει τίποτα για την επίλυσή του, απ’ ό,τι φαίνεται

ως τώρα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Κισσάμου «ΚΙΣΣΑΜΟΣ», Στέφανος Γρηγοράκης, δήλωσε στο zarpanews.gr ότι τα ψάρια αυτά έχουν προξενήσει μεγάλη ζημιά στην επαγγελματική τους δραστηριότητα:

“Τα ψάρια αυτά κόβουν τα παραγάδια, ενώ δεν μπορούν και να χρησιμοποιηθούν πουθενά. Μας έχουν προκαλέσει ζημιά 60%. Ήταν πολύ διαδεδομένα στις νότιες ακτές, τώρα έχουν πιάσει και τις βόρειες ακτές. Αλλά δεν υπάρχει λύση. Όλοι το ξέρουν, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση, υπάρχει μια προσπάθεια μήπως βρεθεί τρόπος να επεξεργάζονται αυτά τα ψάρια ώστε να βρουν κάποια χρησιμότητα.”

Οι λαγοκέφαλοι περιέχουν τετροδοτοξίνη, μια ουσία που οδηγεί σε παράλυση και θάνατο, αν καταναλωθεί από ανθρώπους, ακόμα και σε μικρές ποσότητες. zarpanews.gr

The post Χανιά | Οι λαγοκέφαλοι… προελαύνουν και στις βόρειες ακτές – Ψαράς έβγαλε δεκάδες στην Κίσσαμο | Photos| Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα