Χανιά | Ο Σφακιανός της Google Στηβ Βρανάκης, βοηθάει στην Ψηφιακή Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κρήτη | Photos

Ιδέες και δράσεις για να μεγαλώσει η τουριστική σεζόν της Κρήτης υλοποιούν η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Google.

Αυτό αποτυπώθηκε από την συνάντηση που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας-κολοσσού του διαδικτύου και μέλη της περιφερειακής αρχής στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Στόχος και σκοπός της συνεργασίας είναι η προβολή της Κρήτης μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της Google.

«Νιώθω

Κρητικός και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την Κρήτη»

«Αν και μεγάλωσα στον Καναδά, νιώθω Κρητικός! Είμαι από εδώ και θέλω να κάνω ότι μπορώ με την Google για να βοηθήσουμε την Κρήτη. Εδώ στην Κρήτη έχουμε το ταλέντο, έχουμε το περιβάλλον και μπορούμε με την τεχνογνωσία να έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε ο Στιβ Βρανάκης διευθυντής του Creative Lab της Google, με καταγωγή από τον Καλλικράτη Σφακίων.

Ο Χανιώτης διευθυντής της Google τόνισε ακόμη ότι όσοι έχουν βγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, μπορούν να επιστρέψουν στην Κρήτη και να ασχοληθούν όλοι μαζί για την πραγματοποίηση των παραπάνω στον τόπο μας, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά η Κρήτη έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την καταστήσουν την «Silicon Valley της Ευρώπης».

Νέο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Κρήτης μέσω της Google σε συνεργασία με την Περιφέρεια, για να προβληθεί ο πολιτισμός και να προσεγγιστεί ακόμα περισσότερος τουρισμός όλο το χρόνο, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα από το Ηράκλειο, ανέφερε η διευθύντρια Marketing της Google Ελλάδος, Μαρία Φουντά.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε ενθουσιασμένος με την συνεργασία της Περιφέρειας και του κορυφαίου «κολοσσού» του Ίντερνετ, ενώ ανέφερε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας ότι ένας Κρητικός που διαπρέπει στο εξωτερικό, είναι κοντά μας για να μας βοηθήσει με την εμπειρία του στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, στην προώθηση των προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων ενώ γίνονται και συζητήσεις για δημιουργία θέσεων εργασίας» στο νησί.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα