Χανιά | Να παραμείνουν δυσπρόσιτα τα σχολεία του Έλους ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Την αντίθεση τους, στην προτεινόμενη μοριοδότηση τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Έλους καθώς και του μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Έλους, σύμφωνα με την οποία τα σχολεία του Έλους βγαίνουν από τον πίνακα των δυσπρόσιτων εκφράζουν με ανακοίνωση τους, οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων.

Τι ακριβώς αναφέρουν :

«Το Έλος πρέπει να παραμείνει δυσπρόσιτο »

Οι εκπαιδευτικοί του τριθέσιου Δημοτικού

Σχολείου Έλους καθώς και του μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Έλους, διαμαρτυρόμαστε εντόνως προς κάθε υπεύθυνο, για την προτεινόμενη μοριοδότηση των σχολείων μας σύμφωνα με την οποία τα σχολεία του Έλους βγαίνουν από τον πίνακα των δυσπρόσιτων. Δηλώνουμε την έκπληξή μας καθώς και τη δυσαρέσκειά μας, καθώς πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις (πληθυσμός της έδρας του σχολείου, οργανικότητα της σχολικής μονάδας, απόσταση από την έδρα του νομού, υψόμετρο και νησιωτικότητα, μετάβαση από την πρωτεύουσα του νομού στο σχολείο, ποιότητα του οδικού δικτύου μέχρι το σχολείο, εναλλακτικές διαδρομές πρόσβασης, ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου του σχολείου)

Καθώς οι συνθήκες πρόσβασης και λειτουργίας του σχολείου είναι ιδιαίτερα δύσκολες, η διπλή μοριοδότηση είναι ισχυρό κίνητρο για τους αναπληρωτές ώστε να το επιλέξουν και συχνά να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό για περισσότερα χρόνια, δημιουργώντας έτσι συνθήκες συνέχειας και σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους μαθητές τους όσο και με την τοπική κοινωνία.

Τα δυσπρόσιτα σχολεία πρέπει να στηριχτούν με όλους τους τρόπους. Χρειάζεται αντί να απειλούνται με υποβιβασμό ή κατάργηση, να θεσμοθετηθεί ειδικό καθεστώς λειτουργίας και στελέχωσής τους με τις αναγκαίες ειδικότητες, χωρίς τους περιορισμούς από τον αριθμό των μαθητών .

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι σχολικές μονάδες του Έλους θα παραμείνουν δυσπρόσιτες για τους εξαιρετικά σοβαρούς λόγους τους οποίους αναφέραμε.”

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα