Χανιά | Με το μυαλό στα εθνικά θέματα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου | Photos

Ξεκίνησαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η επίσημη Δοξολογία της ημέρας τελέστηκε το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Το «παρών» δίνουν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών ενώ την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο γ.γ. αντεγληματικής πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης. «Είμαστε σε μια

καλή πορεία, υπάρχουν ακόμα ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, όμως το μήνυμα του 1821, το μήνυμα των αγώνων του λαού μας, μπορεί να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες μέρες» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Νικόλαος Δόβρος, Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Βάλια Βαγιωνάκη: Το μυαλό μας στους Έλληνες στρατιωτικούς

Αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία, έκανε η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη: «Η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να απεγκλωβιστούμε από αυτήν την υπόθεση, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της προκλητικότητας που αναπτύσσει η Τουρκία στο Αιγαίο» τόνισε, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα «με αποφασιστικότητα και σύνεση».

Τάσος Βάμβουκας: Να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος

«Η σημερινή επέτειος συμβολίζει την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Επίσης συμπίπτει με μία σημαντική ημέρα της ορθοδοξίας. Θα πρέπει να ανατρέχουμε στην ιστορία για να βγάζουμε συμπεράσματα που είναι πολύ χρήσιμα για το παρόν και το μέλλον και ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας δέχεται πιέσεις από την γειτονική της χώρα. Οι Έλληνες πάντοτε μεγαλούργησαν βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους αλλά και στις σωστές συμμαχίες και στην μεταξύ τους ενότητα» τόνισε από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων, επισημαίνοντας πως πρέπει με σωστό και ψύχραιμο τρόπο να εκμεταλλευόμαστε τις συμμαχίες μας για να προχωράμε.

Απόστολος Βουλγαράκης: Μόνος δρόμος η ενότητα

«Η χώρα μας περνά για ακόμα μια φορά μια πολύ δύσκολη συγκυρία με δυνάμεις που επιβουλεύονται την χώρα μας, την οικονομία μας, θα έλεγα και τον λαό μας. Οι πολιτικές δυνάμεις να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με ενότητα» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, καταλήγοντας: «Χρειάζεται ενότητα για να μην χρειαστεί ένα Ναβαρίνο για να ξαναστήσουμε τη χώρα μας

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα