Χανιά | Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να λάβουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα

μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια, πρόσφυγα, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ σε καλεί να δυναμώσουμε το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συνεχίζοντας την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν μπορεί να περιμένει! Λέμε όχι στην ευέλικτη δουλειά, στα σμπαραλιασμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στις απολύσεις εγκύων, στους πλειστηριασμούς, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει 2,5% του ΑΕΠ το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, 1,7 δισ. ευρώ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ενώ υπολογίζεται ότι θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό σε επιχειρηματικούς ομίλους ποσά που φτάνουν το 3,65% του ΑΕΠ.

Μας μιλάνε για δίκαιη ανάπτυξη και για γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας όμως εμείς ξέρουμε πως αυτός ο δρόμος είναι στρωμένος με θυσίες από το λαό και χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις και ανταγωνισμούς μεταξύ των επιχειρηματικών κολοσσών για τη μοιρασιά των πηγών και δρόμων Ενέργειας, εμπορευμάτων, σφαιρών επιρροής. Αυτοί οι ανταγωνισμοί έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στα 7 χρόνια εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία. Με τη νέα επίθεση ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας. Τώρα οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου χρειάζεται να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα διάφορα επίσης καλέσματα μη πρόκλησης προς την Τουρκία για να καλμάρουν οι επεκτατικές της βλέψεις είναι η άλλη όψη των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης για νέες βάσεις και νέες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Τη στιγμή που το ΝΑΤΟ έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, για τη συμμετοχή της χώρας στις πολεμικές επεμβάσεις, χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα.

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,

Η κοινή αγωνιστική δράση με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, το εργατικό – λαϊκό κίνημα άλλων χωρών είναι ο μοναδικός φωτεινός δρόμος για να απαλλαγούμε από ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις και μονοπώλια που μας καταδικάζουν σε μια ζωή με ανασφάλεια, πολέμους, προσφυγιά, καταπίεση και εκμετάλλευση.Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών δυνάμεων είναι κοινά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, πολιτιστικές παραδόσεις. Κοινός είναι και ο αντίπαλος: Η ανισότιμη, εκμεταλλευτική κοινωνία. Αυτό είναι το διεθνιστικό μήνυμα της 1ης Μάη. Στη δράση, και μόνο εκεί, μπορεί επίσης να καταπολεμηθεί και ο φυσιολογικός ατομικός φόβος για το αύριο.

Η ΟΓΕ σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί:

-Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

-Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις και τα επιθετικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΕΕ.

-Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

-Καμιά δαπάνη για τους εξοπλισμούς της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

-Γενναία κρατική χρηματοδότηση σε κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

-Σταθερό ωράριο εργασίας, που θα κατοχυρώνεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

-Επέκταση της άδειας κύησης και τοκετού σε όλες τις εργαζόμενες εγκύους και μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Καμιά απόλυση εγκύου!

-Επίδομα τοκετού για όλες τις εγκύους. Επίδομα άδειας μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ενημερότητας, για 6 μήνες, στο ύψος του επιδόματος μητρότητας του ΟΑΕΔ.

Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών και ανδρών στην παγκόσμια ιστορία, όπως οι εργάτες του Σικάγου το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44, που δεν συμβιβάστηκαν με τα δεσμά της μίζερης ζωής, των άθλιων συνθηκών εργασίας και ζωής. Ο αγώνας τους ανοίγει δρόμους σήμερα, ακόμα και μέσα από τα χαλάσματα των αλλεπάλληλων χτυπημάτων σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα