Χανιά | Η όμορφη όψη της αναπηρίας στις φωτογραφίες παιδιών του ΚΗ.ΦΑ.ΑΜΕΑ

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής, με αφορμή παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, η έκθεση φωτογραφίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗ.ΦΑ.ΑΜΕΑ.) στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.Όποιος βρεθεί στην αίθουσα του ισογείου από σήμερα και μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, θα έχει την ευκαιρία να δει, φωτογραφίες από τα ίδια τα παιδιά του κέντρου, οι οποίες -σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Μηνά Δήμητρα- προσπαθούν να προβάλουν την όμορφη

πλευρά της αναπηρίας αλλά και τις ικανότητες και δεξιότητες που έχουν αυτά τα παιδιά. «Ο περισσότερος κόσμος συνήθως θεωρεί την αναπηρία ως κάτι αρνητικό όμως δεν είναι έτσι, υπάρχουν και πολλά πολύ όμορφα στοιχεία», τόνισε η κα Μηνά, στο zarpanews.gr.

Η έκθεση λειτουργεί 10:00-14:00 το πρωί και 18:00-21:00 το απόγευμα.

«Επιβιώνουμε χάρη στην τοπική κοινωνία»

Η ίδια, αναφέρθηκε στην μεγάλη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, χάρη στην οποία η δομή καταφέρνει να επιβιώνει. «Μπορούμε να επιβιώνουμε σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην τοπική κοινωνία που στηρίζει πραγματικά όλες μας τις δράσεις, είναι πάντα στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ» τόνισε.

Στο ΚΗ.ΦΑ.ΑΜΕΑ, φιλοξενούνται 19 παιδιά με βαριά νοητική στέρηση, σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση. Είναι ένα κέντρο ανοικτού τύπου και λειτουργεί τις καθημερινές από 7:30 πρωί μέχρι 7:30 το απόγευμα και τα Σάββατα 8:30 με 4:30.

zarrpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα