Χανιά | Ετοιμαστείτε! Ανοίγει η πλατφόρμα διαβούλευσης για το Μαρκόπουλο | Πώς θα γίνει η διαδικασία

Το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη αναμένεται να «ανοίξει» ειδική πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες και οι εκπρόσωποι των φορέων θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους ως προς την χρήση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, το οποίο τελεί υπό παραχώρηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τον Δήμο Χανίων.

Τις προτάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr θα επεξεργάζεται τριμελής επιτροπή του Δήμου Χανίων που θα απαρτίζεται από υπηρεσιακούς και αιρετούς, με στόχο να τις ενσωματώσει σε ένα ενιαίο σχέδιο χρήσεων, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί προς διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Παράλληλα,

έχει δοθεί παράταση στη διαβούλευση του Β1΄ Σταδίου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων έως την Πέμπτη 31 Μαΐου, με στόχο οι τελικές αποφάσεις για το στρατόπεδο να ενσωματωθούν στις μελέτες για το ΓΠΣ.

Εκτίμηση δε της Δημοτικής Αρχής είναι να έχει ολοκληρωθεί το masterplan μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να υποβληθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο Άμυνας και να μπουν οι τελικές υπογραφές το αργότερο έως το φθινόπωρο.

Πάντως, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος για την πόλη και τους πολίτες της και δεδομένου ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα δεσμεύουν δεκάδες επόμενα δημοτικά συμβούλια και πολλές γενιές, ο δημόσιος διάλογος αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή.

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία παραχώρησης που έχει γίνει προφορικά, αφορά ενοικίαση του συνόλου του στρατοπέδου για 99 χρόνια με την ετήσια καταβολή του ελάχιστου δυνατού τιμήματος (σύμφωνα με τον νόμο) ήτοι 5% της αντικειμενικής του αξίας. Το τίμημα δεν θα αναπροσαρμόζεται με τις όποιες αυξήσεις της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ενώ το κόστος μετεγκατάστασης της υφιστάμενης στρατιωτικής μονάδας θα το επωμιστεί ο στρατός.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα