Χανιά | Έπεσε η αυλαία για το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας – Ποιοι παίκτες ξεχώρισαν | Photos

| Photos

-Ο Ουκρανός GM Solodovnichenko Yuri Νικητής του τουρνουά!
-Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών ο Νικόλας Θεοδώρου!
Irina Bulmaga νικήτρια στις γυναίκες!
-Η Αβραμίδου Αναστασία Πρωταθλήτρια Ελλάδος Γυναικών!

Έριξε και φέτος την αυλαία του το 14ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας! Ένα τουρνουά που μας κάνει περήφανους κάθε χρόνο με την ποιότητα και τον μεγάλο αριθμό των παικτών που ταξιδεύουν από κάθε σημείο του πλανήτη για να φτάσουν στο πανέμορφο αυτό σημείο του Λιβυκού πελάγους και να αγωνιστούν στο τουρνουά

της Παλαιόχωρας!

Ένα τουρνουά που τη φετινή χρονιά έσπασε όλα τα ρεκόρ τόσο από θέμα συμμετοχών, όσο και ποιότητας παικτών, δείχνοντας έτσι το πόσο δημοφιλές και αγαπητό έχει γίνει στον σκακιστικό κόσμο!

Μία αγάπη που κατακτήθηκε διαχρονικά με την προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και του Δήμου Καντάνου Σελίνου δίνοντας όλο τους τον εαυτό, έτσι ώστε να διεξάγουν άριστες διοργανώσεις και να φεύγουν όλοι οι παίκτες με τα καλύτερα συναισθήματα από την Κρητική φιλοξενία που τους παρέχουν!

Να τονίσουμε φέτος ότι οι διοργανωτές με προσωπικές ενέργειες φρόντισαν να αυξήσουν τις παροχές προς τους παίκτες δίνοντας έξτρα έπαθλα πέρα από τα χρηματικά.

Μεγάλη η συμβολή σ’ αυτό της Aegean που πρόσφερε δωρεάν εισιτήρια στους νικητές προς οποιοδήποτε προορισμό στο δίκτυό της, καθώς επίσης και ένα ταξίδι αναψυχής αξίας πάνω από 1.500 ευρώ που πρόσφερε το Sea and Land στην Σαντορίνη για το νικητή της κλήρωσης ανάμεσα στους παίκτες. Τέλος μία καινοτομία της φετινής διοργάνωσης ήταν και η βράβευση καθημερινά της καλύτερης παρτίδας με συμβολικά δώρα.

Στα ιδιαίτερα σημεία της φετινής διοργάνωσης αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά συνέπεσε η ορκωμοσία του αθλητή της ΣΑΧ Σπύρου Ναούμ στην Ιατρική σχολή Ηρακλείου.

Ένας παίκτης που τιμάει το σκάκι της πόλης μας πάρα πολλά χρόνια, έχοντας Πανελλήνιες και διεθνείς επιτυχίες και ο οποίος αγωνίζεται ανελλιπώς στην Παλαιόχωρα από την πρώτη της διοργάνωση.

Αγωνιστικά τώρα το τουρνουά φέτος είχε μία πολύ παράξενη διαδρομή και σίγουρα ήταν ένα από τα μαχητικότερα που έχουν διεξαχθεί!

Ο παίκτης που ξεχώριζε από το ξεκίνημα των αγώνων ήταν το μεγάλο αστέρι από την Ινδία ο 15χρονος GM Leon Mendonca. Ένας παίκτης που βρισκόταν στην κορυφή συνεχώς έως και τον 8ο γύρο.

Το εντυπωσιακό όμως ήταν ότι ενώ στον 5 γύρο ήταν μόνος πρώτος δείχνοντας να ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην κορυφή, η συνέχεια κάθε άλλο παρά αναμενόμενη ήταν! Στον 6ο απόκτησε έναν συγκάτοικο και στον 7ο άλλους πέντε να ισοβαθμούν μαζί του!

Και το παράδοξο ήταν ότι όσο περνούσαν οι αγωνιστικές περιπλεκόταν ακόμη περισσότερο η βαθμολογία, φτάνοντας στον 8ο γύρο να βρίσκουμε 11 παίκτες να συνωστίζονται στην κορυφή! Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους παίκτες να τα δώσουν όλα στον τελευταίο γύρο και εμείς να χαιρόμαστε βλέποντας ένα από τα πιο μαχητικά φινάλε στην ιστορία του τουρνουά!

Το εντυπωσιακό ήταν ότι στα πρώτα πέντε ζευγάρια των αναμετρήσεων είχαμε μόνο μία ισοπαλία και αυτή μετά από πεντάωρη μονομαχία! Όλες οι άλλες παρτίδες ανέδειξαν νικητές που ήταν και αυτοί που βρέθηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος! Πιο ευνοημένος στα κριτήρια ισοβαθμίας ήταν ο Ουκρανός GM Yuri Solodovnichenko (2546) κατακτώντας την πρώτη θέση και κερδίζοντας ένα σύνολο επάθλων που ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ!

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ένας δικός μας παίκτης ο ΙΜ Νικόλας Θεοδώρου. Ο Νικόλας είναι αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και εκτός από τη 2η θέση κατέκτησε και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Ανδρών! Είναι μάλιστα ο πρώτος αθλητής από το νησί μας που κατακτά αυτόν τον κορυφαίο τίτλο!

Την 3η θέση του τουρνουά κατέκτησε ο νεαρός Πολωνός ΙΜ Gumularz Szymon (2515). Ήταν και ο παίκτης που μετά από μία μεγάλη μονομαχία σταμάτησε στον τελευταίο γύρο το αήττητο του Ινδού παίκτη.

Οι τρεις παίκτες που προαναφέραμε μαζί με τον GM Χρήστο Μπανίκα ήταν και οι παίκτες που ισοβάθμησαν στην κορυφή του τουρνουά με 7,5 βαθμούς! Από το τουρνουά της Παλαιόχωρας λόγω της υψηλής ποιότητας παικτών που έχει ανακηρύσσονται και οι Πρωταθλητές Ελλάδος Ανδρών. Εκτός από τους δύο παίκτες που προαναφέραμε την 3η θέση κατέκτησε ο GM Ανδρέας Κελίρης. Στην κατηγορία γυναικών η ΙΜ Irina Bulmaga από τη Ρουμανία (2413) ξεχώρισε και κατέκτησε καθαρά την 1η θέση με 7 βαθμούς.

Οι επόμενες θέσεις ήταν Ελληνική υπόθεση με τα δύο αστέρια μας με διεθνείς και Παγκόσμιες διακρίσεις, Αβραμίδου Αναστασία και Σταυρούλα Τσολακίδου να κατακτάν αντίστοιχα τη 2η και 3η θέση. Οι δύο αυτές σκακίστριες μάλιστα ήταν που πήραν και τις δύο πρώτες θέσεις στο Ανοικτό Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών. Την 3η θέση κατέκτησε η Ανδρώνη Κωνσταντίνα.

Στην κατηγορία βετεράνων ο Paul Townsend (Αγγλία 2200) κατέκτησε την 1η θέση, 2ος ο Victor Tchernyi (Ρωσία 2051) και 3ος ο Christophe Bouton (Γαλλία 1971).
Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών ο GM Mendonca Leon (Ινδία 2557) πήρε την 1η θέση. 2ος ο πρόσφατα Πανελλήνιος Πρωταθλητής κάτω των 16 ετών Κούτλας Νικόλαος και 3ος ο Χρήστος Κράλλης. Στην αντίστοιχη κατηγορία κοριτσιών η Χανιώτισσα Ευαγγελία Καραβιτάκη ξεχώρισε κατακτώντας την 1η θέση. 2η η Τσεκούρα Βαϊα και 3η η Εργαζάκη Ειρήνη.

Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών ο Trost Edvin (Σουηδία 2184) κατέκτησε την 1η θέση. 2ος ο Kvaloy Aksell Bu (Νορβηγία 2126) και 3ος ο Νικόλαος Πούπαλος (1887). Στην αντίστοιχη κατηγορία κοριτσιών την 1η θέση κατέκτησε η Τσαπάκη Ασημένια, 2η η Καραβιτάκη Αντωνία και 3η η Σκαράκη Γεωργία.

Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, 2ος ήταν ο Φίλιππος Οικονομόπουλος και 3ος ο Καζαντζόγλου Στέφανος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Βασιλική Αλεξανδρή, 2η η Πλατσάκη Ευγενία και 3η η Χασουράκη Χρυσή.
Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Φίλιππος Οικονομόπουλος, 2ος ο Ochedzan Filip (Πολωνία) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Μερκουρόπουλος Διονύσιος. Τζατζιμάκης Θεόδωρος και Καρτσάκης Ιωάννης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Κοντογιάννη Βασιλική, 2η η Ψαριανού Έλενα και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Shehzad Alina (Νορβηγία) και η Ανεμογιάννη Σαββίνα. Καλύτερος τοπικός παίκτης αναδείχτηκε ο Γεωργιακάκης Νίκος.

Να τονίσουμε ότι το αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο ακολουθήθηκε κατά γράμμα με τους διοργανωτές να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία του κλιμάκιου του ΕΟΔΥ που κατέβηκε δύο φορές στην Παλαιόχωρα ειδικά για τις ανάγκες του τουρνουά και στο οποίο ήταν υποχρεωτική η προσέλευση όλων των παικτών. Το ευχάριστο ήταν ότι δεν υπήρχε ούτε ένα θετικό κρούσμα ανάμεσά τους.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι το τουρνουά της Παλαιόχωρας έχει αποδείξει επανειλημμένως και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις τη δυναμική που έχει βάζοντας σε πολύ ψηλά επίπεδα των πήχη με πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για όλο το Νομό μας! Αυτό έδειξε και φέτος, όπου σε μία δύσκολη χρονιά πάνω από 800 άτομα βρέθηκαν για ένα δεκαήμερο στο όμορφο αυτό μέρος του Λιβυκού Πελάγους!

Ένα τουρνουά που εκπροσωπεύει απόλυτα το τι σημαίνει αθλητικός τουρισμός και το αποδεικνύει έμπρακτα κάθε χρόνο με τις συμμετοχές που έχει. Την απόλυτη στήριξή του σ’ αυτό έχει εκφράσει με προσωπικές ενέργειες ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στην Παλαιόχωρα χαιρετίζοντας τους παίκτες και κάνοντας συμβολικά την πρώτη κίνηση στους αγώνες!

Διοργανωτές των αγώνων, που είναι ενταγμένοι στο επίσημο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ, με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η διοργάνωση επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σημαντική είναι όμως και η στήριξη που έχει από την τοπική κοινωνία που το έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Χορηγοί των αγώνων είναι η ΕΤΑΝΑΠ – ΣΑΜΑΡΙΑ, AEGEAN, ΣΥ.ΦΑ.Χ., Ε.Β.Ε.ΧΑΝΙΩΝ, SYΝΚΑ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΣΧΕΤΑΚΗΣ, SEA and SAND-Luxury Villas Santorini, Legal Advice-Property Law, ΚΑΥΚΑΣ, ο Σπύρος Σοφιανός Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και ο Σύλλογος Εστίασης Παλαιόχωρας.

The post Χανιά | Έπεσε| Έπεσε η αυλαία για το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας – Ποιοι παίκτες ξεχώρισαν | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
χανια, photos, αυλαια, photos, το νησι, irina, aegean, εισιτήρια, sea, land, σαχ, πανελληνιες 2013, leon, paul, ρωσία, γαλλια, ΕΟΔΥ, πήχη, σημαίνει, εοτ, κρητη, ηλεκτωρ, santorini, law, καυκασ, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασεις πανελληνιων, βαθμολογιες πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, τελος του κοσμου, περιφερεια κρητης, εξτρα, κοινωνια, τι σημαινει, νικητη, δωρα, δωρεαν, εοτ, θεμα, ιατρικη, ινδια, νησι, οικονομοπουλος, προγραμμα, ρουμανια, σαντορινη, aegean, santorini, αγαπη, ασημενια, αξιζει, αστερια, βαθμολογια, γεγονος, γεωργια, γινει, γραμμα, δικτυο, ευχαριστο, ελενα, ευγενια, ευρω, ειρηνη, εισιτήρια, ετων, ευαγγελια, ζευγαρια, ηλεκτωρ, υποθεση, θετικο, υγειονομικο, καυκασ, κινηση, ξεκινημα, ορκωμοσια, ποιοτητα, ρεκορ, σαχ, σιγουρα, συνεχεια, σπυρου, τουρισμος, χαιρομαστε, χρηστος, χρυση, ιωαννης, δημητρης, ιδιαιτερα, leon, irina, κωνσταντινα, law, land, paul, πήχη, property, σημαίνει, σπυρος, ταξιδι, θεσεις, sea
Τυχαία Θέματα