Χανιά | Είναι «κουζουλοί» οι Νέοι! «Τάβλιασαν» και τη Γερμανία στον Κλαδισό

Εθνική με… σπασμένα τα φρένα! Οι Νέοι «καθάρισαν» με ανατροπή τη Γερμανία, επικρατώντας με 86-77 στον Κλαδισό, κάνοντας το 3/3 και στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα θα αντιμετωπίσουν το Μαυροβούνιο.

Περίπου δύο λεπτά χρειάστηκαν για να δούμε το πρώτο καλάθι του αγώνα, με τον Χαραλαμπόπουλο να ευστοχεί από το τρίποντο. Η συνέχεια για την Εθνική μας δεν ήταν καλή, αφού οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην επίθεση, αλλά ούτε στην άμυνα δυσκόλεψαν τον αντίπαλό τους. Το

τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την Εθνική να χάνει με 25-18, με τους Γερμανούς να ελέγχουν τον ρυθμό και να κρατούν σταθερά το προβάδισμα, χάρη στα εύστοχα τρίποντα (5/8).

Η εκκίνηση της β’ περιόδου ήταν σαφώς καλύτερη για την Εθνική μας, αφού κατάφερε να κρατήσει χωρίς πόντο τη Γερμανία, η οποία σε αντίθεση με την α’ περίοδο, αστοχούσε συνεχώς από την περιφέρεια και τελικά, η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με το 38-37 να μην είναι υπέρ της, αλλά παρουσιάστηκε φανερά βελτιωμένη.

Πολλά προβλήματα στην επίθεση αντιμετώπισε η Εθνική (και) στη γ’ περίοδο, με τη Γερμανία να… πατάει σε αυτό και να «χτίζει» το προβάδισμά της, φτάνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδα (54-43). Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου «άνοιξαν» την άμυνά τους, ώστε να οδηγήσουν την αντίπαλό τους σε λάθος, κάτι που απέφερε αποτέλεσμα, αφού το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 55-50, με την Εθνική λίγο πριν να είχε μειώσει στο -4 (54-50).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική δεν επέστρεψε απλά, αλλά πήρε και… κεφάλι στο σκορ και άρχισε να σκέφτεται το πρώτο νοκ άουτ ματς με το Μαυροβούνιο. Το φινάλε είχε πολλές βολές, με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη με 86-77.

Διαιτητές: Σαχίν (Ιταλία), Έστερον (Ισπανία), Σούσλοφ (Εσθονία)

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 38-37 (ημ.),, 55-50, 77-86 (Τελ. Αποτ.)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τσέεμπ, Μπέισλαγκ 16 (2/7 τρίπ., 10 ασ.), Σμίκαλε, Τζάλοου 12 (1), Σνάιντερ 5 (1), Βάγκνερ 10 (1), Βανκ 3 (1), Φρόιντενμπεργκ, Κράτσερ 7 (9 ριμπ.), Κιλ 8 (1), Κράμερ 16 (2).

ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης 9, Μιλεντίγιεβιτς 3 (1), Κόνιαρης 17 (4/4 τρίπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 5, Σκουλίαδας, Δίπλαρος 15 (2 τρίπ., 5 κλεψ.), Αγραβάνης, Χρηστίδης 6, Χαραλαμπόπουλος 18 (1 τρίπ., 5 ριμπ., 6 ασ.), Μουράτος 11 (1).

Με όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων να έχουν ολοκληρωθεί, τα ζευγάρια που προέκυψαν για τα νοκ άουτ είναι τα εξής:

Ελλάδα – ΜαυροβούνιοΣουηδία – ΙσλανδίαΓερμανία – ΤουρκίαΤσεχία – ΓαλλίαΙσραήλ – ΙταλίαΛιθουανία – ΣλοβενίαΣερβία – ΟυκρανίαΙσπανία – Λετονία

Επιμέλεια: Μαρσέλ Κατσάνι

Keywords
Τυχαία Θέματα