Χανιά | Δήμος Κισσάμου: «Ημέρες Τουρισμού 2018»

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την υλοποίηση της δράσης «Ημέρες τουρισμού» από τον Δήμο Κισσάμου. Οι «Ημέρες τουρισμού» θα φιλοξενηθούν στις 19, 20, 21 και 22 Απριλίου 2018 στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου πολιτιστικού πολύκεντρου με την υποστήριξη της Ι.Μ. Κισσάμου & Σελίνου. Οι «Ημέρες τουρισμού» τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης – περιφερειακή ενότητα Χανίων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, της ένωσης ξενοδόχων νομού Χανίων, του νέου εμπορικού συλλόγου Κισσάμου και της Ένωσης ιδιοκτητών τουριστικών

μονάδων Κισσάμου.

Οι «Ημέρες τουρισμού» αφορούν εκπαιδευτικά –δωρεάν- σεμινάρια με θέμα αποκλειστικά τον τουρισμό και ήδη κάποια από αυτά έχουν ανακοινωθεί. Μερικά από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν και έχουν ανακοινωθεί είναι:

Ημέρα των σχολείων που αφορά αποκλειστικά μαθητές,Σεμινάριο με τίτλο «Λειτουργία εστιατορίου από το Α έως το Ω» που θα παρουσιάσει ο Κος Νικολαίδης Νίκος – εκπαιδευτής της hotelier education και food & beverage manager στο Euphoria resort,Σεμινάριο για καμαριέρες ξενοδοχείων με θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι. Θα αναλυθούν κομμάτια όπως: κανόνες υγιεινής, στρώσιμο κρεβατιού, αντιμετώπιση προβλημάτων κ.α. Το σεμινάριο θα παρουσιάσει η προϊσταμένη ορόφων του ξενοδοχείου Avra Imperial Hotel, Κα Ζωιδάκη, μαζί με την ομάδα της.Παρουσίαση με θέμα «Η υψηλή γαστρονομική αξία της Κρητικής κουζίνας, εντός και εκτός Κρήτης» από τον γνωστό και πολύβραβευμένο Κισσαμίτη Chef Μανώλη Παπουτσάκη.

«Η ανάγκη για την υλοποίηση μιας δράσης όπως οι ‘’Ημέρες τουρισμού’’ προέκυψε από την ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη της περιοχής –και όχι μόνο- για εξειδίκευση και εκπαίδευση σε ένα κομμάτι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας όπως είναι ο τουρισμός. Δυστυχώς πολλές φορές η πρόσβαση σε εξειδικευμένη μόρφωση δεν είναι εύκολη, οπότε αποτελεί σκοπό και στόχο τόσο η προβολή και ανάπτυξη της περιοχής όσο και η εκπαίδευση που πλέον αποτελούν έννοιες αλληλένδετες. Επενδύουμε στο κομμάτι της μόρφωσης, θεωρώντας το πρωταρχικό κομμάτι μιας περιοχής που βρίσκεται ακόμα στην αρχή της τουριστικής της ανάπτυξης. Θεωρώντας ότι τα επόμενα χρόνια η εξέλιξη και η ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου για την Κίσσαμο θα είναι ραγδαία, δράσεις όπως οι «Ημέρες τουρισμού» επιχειρούν να φέρουν κοντά εξειδικευμένους επαγγελματίες, να εκπαιδεύσουν υπαλλήλους ή εν δυνάμει υπαλλήλους του τουρισμού και να φέρουν σε επαφή ανθρώπους του τουρισμού με την Κίσσαμο. Τα σεμινάρια θα είναι δωρεάν και ανοιχτά για όλους όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν, εντός και εκτός Κισσάμου » .

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του Δήμου Κισσάμου (2822340200).

Δερουκάκης Μανώλης, αντιδήμαρχος Κισσάμου, αρμόδιος σε θέματα τουρισμού.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα