Αθώος ο Αμβρόσιος για το άρθρο μίσους κατά των ομοφυλόφιλων | Προκλητική η απολογία του

Aθώος κρίθηκε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων που περιελάμβανε την περίφημη φράση «Φτύστε τους».

Η δίκη χαρακτηρίστηκε από την «απολογία» μίσους του Μητροπολίτη Αιγιαλείας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου αποφάσισε την αθώωση του Αμβρόσιου.

Ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος και μάλιστα ονειρεύτηκε δολοφονίες ομοφυλοφίλων από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Tο δικαστήριο τον κήρυξε αθώο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Προκλητικός στην απολογία του ο Αμβρόσιος

Όπως αναφέρει το avmag ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του. Ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι τιμή του να βρίσκεται σε αυτή τη θέση…

Ο Αμβρόσιος μίλησε για αμαρτωλούς που δεν μετανοούν και αναρωτήθηκε λέγοντας: «και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευιασθησίες σε αυτό το θέμα» αναφερόμενος στους μηνυτές του…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».

Πηγή: tempo24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα