Αργία και αύριο στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας

Δηλώσεις πραγματοποίησε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης για την κακοκαιρία “Ελπίδα” και για τη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί η καταβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, από την εταιρεία της “Αττικής Οδού”.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, η γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου σε

Κρήτη, σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες

Συνεπώς, όπως και σήμερα, έτσι και αύριο Τετάρτη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας. Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Θα λειτουργήσουν:

Καταστήματα τροφίμων,Φαρμακεία και άλλες δομές υγείαςΠρατήρια υγρών καυσίμων και άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

The post Αργία και αύριο στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα