Απίστευτος θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια: Πανηγύρισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες με εκπληκτική εμφάνιση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγύρισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με εξαιρετική εμφάνιση συγκέντρωσε 15.500 βαθμούς και έτσι πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τόκιο 2021. Παράλληλα, πήρε φυσικά και το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Ο 31χρονος αθλητής και ο προπονητής κατάλαβαν με την προσγείωσή του κιόλας ότι τα κατάφεραν και το πανηγύρισαν δεόντως, ενώ όλοι οι συναθλητές του τον συνεχάρησαν για την εξαιρετική εμφάνιση και την πρόκριση στο Τόκιο.

Η αγωνία ήταν μεγάλη για τον κορυφαίο Ελληνα αθλητή καθώς για να κατακτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο, ήταν υποχρεωμένος να πάρει βαθμολογία 15,334 β. και πάνω, προκειμένου να υποσκελίσει στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων τον Λιου Γιανγκ. Ο Κινέζος αθλητής είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σειράς των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του «άρχοντα των κρίκων» από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019), αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο.

Η βαθμολογία του τελικού των κρίκων στο Παγκόσμιο της Ντόχα

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.500 β.Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933 β.Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800 β.Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.766 β.Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14,566 βΊγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,533 β.Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος), 14,333 β.Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14,200 β.

iefimerida.gr

The post Απίστευτος θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια: Πανηγύρισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες με εκπληκτική εμφάνιση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα