Απίστευτο… Στα κρατητήρια Χανιώτισσα με δύο ανήλικα παιδιά για την πόρτα του… σκυλόσπιτου | Photos

| Photos

Εμμονή στο γράμμα του νόμου στα όρια της κοινωνικής αναλγησίας καταγγέλλει ο σύντροφος Χανιώτισσας μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, η οποία από σήμερα το πρωί κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί δεσποζόμενων ζώων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο zarpanews.gr, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους στην περιοχή του Δαράτσου, αστυνομικός έλεγχος, στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε πως η αυτοσχέδια μεταλλική κατασκευή που χρησιμοποιούν ως σκυλόσπιτο μέσα

στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου.

Η γυναίκα συνελήφθη για να περάσει από αυτόφωρο, παρότι ήταν εν γνώσει των αστυνομικών ότι η ίδια έχει την κηδεμονία των δύο ανήλικων παιδιών της, τα οποία απουσίαζαν στο σχολείο. Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα, στις 2 Σεπτεμβρίου, είχε προηγηθεί άλλος έλεγχος για το ίδιο θέμα και είχαν γίνει στη γυναίκα οι σχετικές συστάσεις.

Εκείνη, εξηγώντας ότι ο Σεπτέμβριος είναι μήνας εξόδων για τα δύο ανήλικα παιδιά της (φροντιστήρια, εξωσχολικές δραστηριότητες κλπ), ζήτησε προθεσμία ενός μήνα για να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του νόμου, αγοράζοντας νέο σκυλόσπιτο.

Ωστόσο, πολύ πριν περάσει ο μήνας, έκπληκτο το ζευγάρι, δέχτηκε σήμερα την επίσκεψη της αστυνομίας που αυτήν τη φορά οδήγησε στην σύλληψη της γυναίκας.«Όλα αυτά ήταν εν γνώσει τους γιατί τους είχαμε πει την προηγούμενη φορά. Εγώ δεν έχω καμία νομική δικαιοδοσία πάνω στα παιδιά. Έτυχε να είμαι παρών, φυσικά έμεινα στο σπίτι να περιμένω, να τους μαγειρέψω, να τους εξηγήσω όταν γυρίσουν από το σχολείο τι συνέβη στη μαμά τους!» τονίζει στο zarpanews.gr ο κ. Απόστολος, σύντροφος της συλληφθείσας.

Ο ίδιος κάνει λόγο για στοχοποίηση τους από την αστυνομία, καθώς, όπως εξηγεί, μαζί με τον έλεγχο για τον σκύλο, έγινε και τροχονομικός έλεγχος έξω από το σπίτι τους, σε δρόμο του Δαράτσου και του βεβαιώθηκε παράβαση για την στάθμευση του ΙΧ του, καθώς είχε απόσταση 2,8 μέτρα από τη γωνία και όχι 5 μέτρα όπως ορίζει ο νόμος.

Την ώρα που το πρόβλημα της αδεσποτείας στα Χανιά, της κακοποίησης ζώων, των θανατώσεων, δεν δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης, είναι σε θέση η Αστυνομία να απαντήσει πόσους σχετικούς ελέγχους έχει κάνει σε σπίτια πολιτών το τελευταίο διάστημα, πόσες συλλήψεις έχουν γίνει και γιατί η διαχείριση αυτής της συγκεκριμένης υπόθεσης έγινε με έναν τόσο αντικοινωνικό τρόπο;zarpanews.gr

The post Απίστευτο… Στα κρατητήρια Χανιώτισσα με δύο ανήλικα παιδιά για την πόρτα του… σκυλόσπιτου | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίστευτο…, Χανιώτισσα, | Photos,apistefto…, chaniotissa, | Photos