Ανεπιθύμητη η Τερέζα Μέι στο γάμο του πρίγκιπα Harry | Εκτός λίστας και τα ζεύγη Ομπάμα-Τραμπ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν προσκλήθηκε στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ τη 19η Μαΐου, ανέφερε σήμερα μια κυβερνητική πηγή.

Οι καλεσμένοι στον γάμο θα είναι άνθρωποι που έχουν άμεση σχέση με τον γαμπρό ή τη νύφη ή και τους δύο μαζί ως ζευγάρι, σημείωσε μια πηγή από τα βασιλικά ανάκτορα.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε:

«Αποφασίστηκε ότι δεν απαιτείτο για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της δεσποινίδος Μαρκλ να συνταχθεί ένας επίσημος κατάλογος πολιτικών

ηγετών- από τη Βρετανία και από το εξωτερικό. Το θέμα συζητήθηκε με την κυβέρνηση…».

Από την πλευρά της η εφημερίδα Telegraph, όπως και άλλα βρετανικά ΜΜΕ, μετέδωσαν ότι ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ούτε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα έλαβαν πρόσκληση από τη βασιλική οικογένεια. Εκπρόσωπος τύπου του παλατιού δεν σχολίασε σχετικά.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι το ζεύγος Ομπάμα ενδέχετο να προσκληθεί στον γάμο λόγω της προσωπικής σχέσης μεταξύ του πρώην προέδρου με τον Χάρι, ωστόσο θα ήταν παράδοξο διπλωματικά να προκληθούν οι Ομπάμα κι όχι ο νυν πρόεδρος Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια.

Η κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο χώρος που θα τελεστεί ο γάμος, το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου παντρεύτηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011, παρουσία πολλών ηγετών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρχε καμία προσδοκία από τη Ντάουνινγκ Στριτ, το πρωθυπουργικό γραφείο, ότι η πρωθυπουργός επρόκειτο να προσκληθεί.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα