Ανένδοτη η Καταλονία για την ανεξαρτησία της

Ίδια με τη χθεσινή θα είναι η απάντηση που θα δώσει την προσεχή Πέμπτη (19/10) η Καταλονία στην κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα εκπρόσωπός της. Μάλιστα, ο Τζόρντι Τουρούλ ξεκαθάρισε πως η τοπική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον αγώνα της για απόσχιση.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ υπολείπονται δυο ημέρες έως ότου ο Κάρλες Πουτζδεμόν απαντήσει στο αίτημα της Μαδρίτης να αλλάξει γνώμη για το εάν κήρυξε ανεξαρτησία. Ο ηγέτης της Καταλονίας δεν

κατάφερε να αποσαφηνίσει τη θέση του, αφού στις 10 Οκτωβρίου, ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου, είχε δηλώσει ότι τα αποτελέσματα του απαγορευμένου δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου του δίνουν το δικαίωμα να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής, πριν σπεύσει να ανακοινώσει την «αναστολή» της διακήρυξης αυτής, προκειμένου να έχει συνομιλίες με την ισπανική κυβέρνηση. Τώρα έχει περιθώριο έως την Πέμπτη (19/10) για να υπαναχωρήσει.

«Το να ενδώσουμε δεν εντάσσεται στα σενάρια αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Την Πέμπτη, δεν θα δώσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που δώσαμε την Δευτέρα», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα