Αλλάζουν υιοθεσίες- αναδοχές | Πιο γρήγορα και πιο διάφανα

Αλλαγή στο πλαίσιο για τις υιοθεσίες και τις αναδοχές προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στόχος να μειωθεί δραστικά ο χρόνος για την ολοκληωση διαδικασίας της υιοθεσίας αλλά και να γίνουν πιο διαφανείς οι διαδικασίες.

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται προβλέπει, μάλιστα, συγκεκριμένα, ότι η βεβαίωση καταλληλότητας των υποψηφίων γονέων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Επίσης, θα καθιερωθούν σύμφωνα με πληροφορίες ενιαία

κριτήρια για όλους τους ενδιαφερόμενους, θα δημιουργηθεί Εθνικό Μητρώο, στο οποίο θα εγγράφονται υποψήφιοι αλλά και οι εγκεκριμένοι θετοί ή και ανάδοχοι γονείς, θα δημιουργηθεί Ειδικό Μητρώο, στο οποίο θα εγγράφονται τα στοιχεία των ανηλίκων που φιλοξενούνται σε μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας είτε λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου είτε ως ιδιωτικού δικαίου, θα συγκροτηθεί Εθνικό Συμβουλίο Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑνΥ), με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας, Εισαγγελέα Ανηλίκων, νομικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και εμπειρογνώμονες. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει συνεργασία με μέλη του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), ώστε να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εντός του χρονοδιαγράμματος.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι φάκελοι θα είναι απόρρητοι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα