Αυτός είναι ο (πραγματικός) λόγος που οι άντρες είναι άπιστοι!

Αν έπρεπε να απαντήσεις στο ερώτημα ποιος είναι πιο πιθανό να απιστήσει, ένας άντρας ή μια γυναίκα, μάλλον δεν θα χρειαζόταν να το σκεφτείς πολύ! Ο άντρας! Αλλά ξέρεις τι πραγματικά είναι εκείνο που του δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες; Και μην βιαστείς να απαντήσεις… είναι απλά άντρας.

Την απάντηση έρχεται να δώσει μια επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία από τις γυναίκες. Οι ερευνητές, λοιπόν, απέδειξαν ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση σε σεξουαλικά ερεθίσματα και «πειρασμούς» απ’ ό,τι

οι γυναίκες!

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι οι άντρες έχουν λιγότερο αυτό-έλεγχο από τις γυναίκες, αλλά όταν τον χάνουν τα πράγματα… βγαίνουν εκτός ελέγχου. «Όταν ένας άντρας αποτυγχάνει στον αυτό-έλεγχο, οι ορμές του μπορεί να είναι πολύ ισχυρές», δηλώνει ο Paul Eastwick, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Τέξας και προσθέτει «αυτή είναι και η περίπτωση που οι άντρες απιστούν».

Ο Adam Lo Dolce, relationship expert, έχει επίσης να παρατηρήσει «τα ερεθίσματα για τους άντρες είναι κυρίως οπτικά, ενώ για τις γυναίκες συναισθηματικά», τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα τις συγκεκριμένης έρευνας στηρίχτηκαν κυρίως σε… οπτικά μετρήσιμα δεδομένα.

Από την άλλη, η ψυχίατρος Sheri Meyers, συγγραφές του βιβλίου Chatting or Cheating: How to Detect Infidelity, Rebuild Love and Affair-Proof Your Relationship, θέτει και μια άλλη διάσταση στο ζήτημα: τη βιολογική. «Στην καρδιά των αντρικών παραρμήσεων βρίσκεται η τεστοστερόνη. Οι γυναίκες την έχουν σε πολύ μικρό ποσοστό, κάτι που δεν ισχύει για τους άντρες, που την έχουν σε υψηλό.

Όσο πιο ψηλό το ποσοστό της τεστοστερόνης, τόσο πιο ισχυρή και η επιθυμία για sex. Oι έρευνες εξάλλου έχουν αποδείξει ότι άντρες με υψηλή τεστοστερόνη έχουν περισσότερες σχέσεις και υψηλά ποσοστά διαζυγίων σε σχέση μ’ αυτούς με μέτρια ποσοστά τεστοστερόνης στον οργανισμό τους», λέει η Meyers.

Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας που επηρρεάζει τους άντρες προς αυτή την κατεύθυνση και είναι κοινωνικός. «Τα κορίτσια μεγαλώνουν μαθαίνοντας να είναι “καλά κορίτσια” και με τον φόβο των συνεπειών μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και άλλων νοσημάτων αν γίνουν διαθέσιμες σεξουαλικά.

Από την άλλη, οι άντρες μεγαλώνουν μαθαίοντας ότι είναι πολύ… αντρικό να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες σεξουαλικές επαφές», θα επισημάνει η Meyers.

Keywords
Τυχαία Θέματα