«The Harvesters»: Μία ελληνική συμπαραγωγή στο Φεστιβάλ Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ελληνικής καταγωγής Νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη, Ετιέν Καλός, θα προβληθεί στο ανήσυχο καλλιτεχνικά, παράλληλο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 8 με 19 Μαΐου 2018.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα στην περιοχή Free State, το απομονωμένο οχυρό της λευκής εθνοτικής μειονότητας, των Αφρικάνερς. Σε αυτό το συντηρητικό αγροτικό έδαφος, προσηλωμένο στη δύναμη και

την αρρενωπότητα, ο νεαρός Γιάνο είναι διαφορετικός, εσωστρεφής και συναισθηματικά εύθραυστος. Μια μέρα, η βαθιά θρησκευόμενη μητέρα του φέρνει στο σπίτι τον Πιέτερ, ένα σκληραγωγημένο ορφανό, το οποίο βρήκε στον δρόμο και θέλει να σώσει, και ζητά από τον Γιάνο να αντιμετωπίσει αυτόν τον ξένο σαν αδερφό του. Σύντομα, τα δύο αγόρια ξεκινούν μια μάχη επίδειξης δύναμης, κληρονομιάς και γονικής αγάπης.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Ετιέν Καλός έχει ήδη ταξιδέψει με τις μικρού μήκους ταινίες του σε διεθνή φεστιβάλ, όπως αυτά του Τελουρίντ, της Βενετίας, του Βερολίνου και των Καννών. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει τους τίτλους “Doorman” (2006) και “Eersgeborene” (2009). Το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό του ντεμπούτο “The Harvesters” αποτελεί ένα project το οποίο αναπτύχθηκε μέσω του Cinefondation Residence Program των Καννών, και είχε επιλεχθεί το 2012 για το Sundance Cinedreach Feature Film Fellowship.

Η ταινία “The Harvesters” είναι μια συμπαραγωγή της Cinema Defacto, της Heretic, της Lava Films και της Spier Films.

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ετιέν Καλός
Πρωταγωνιστούν: Brent Vermeulen, Alex van Dyk
Πρωτότυπος τίτλος: Die Stropers
Διάρκεια: 100 λεπτά

Πρωτο Θεμα

Keywords
Τυχαία Θέματα