8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Μέρα αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής

Μέρα διεκδίκησης ενάντια στην εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

“Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία – Ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία”. Με το σύνθημα αυτό η ΟΓΕ, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων, μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης και εργατικά σωματεία του νομού προετοιμάζουμε τις αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στα Χανιά διοργανώνουμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

– ΣΥΝΑΥΛΙΑ
την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποτέλεσμα των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους.

Στο έδαφος του εξελισσόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβάνουμε στις διεκδικήσεις μας το ζήτημα της πάλης για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα ευρωατλαντικά σχέδια.

Η όξυνση της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό αυτή η εμπλοκή. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας των Εργαζόμενων Γυναικών.

Παράλληλα συνεχίζουμε τον κοινό αγωνιστικό βηματισμό με σωματεία και άλλους φορείς, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Παίρνουμε δύναμη από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα “Πετρέλαια Καβάλας”, στην COSCO, στα μπλόκα των αγροτών, στη ΛΑΡΚΟ, που με τις γυναίκες και τις οικογένειές τους δίνουν έναν σκληρό αγώνα για να μείνουν στον τόπο τους και να μην ξεσπιτωθούν.
Μετατρέπουμε τον θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλες και όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας, με μείωση των ωρών εργασίας, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, με μισθούς και συντάξεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα καλύπτει τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας: Από τις διαγνωστικές, γυναικολογικές εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Διεκδικώντας όλες εκείνες τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, τόσο πιο δυνατές και ασφαλείς θα γινόμαστε, χειραφετημένες οικονομικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

Όσο οι όροι της ζωής και της δουλειάς μας θα βελτιώνονται, τόσο περισσότερο οι γυναίκες θα καταφέρνουν να απεγκλωβίζονται από βίαιες, παθογόνες οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις.

Γι’ αυτό παλεύουμε να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στη γενεσιουργό μορφή βίας, την κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Διαφωνούμε με τις φεμινιστικές “φωνές” που παρουσιάζουν την “κυριαρχία των αντρών” ως κύρια αιτία για τις διακρίσεις που βιώνουν οι γυναίκες. Έτσι, αθωώνουν την εξουσία των εκμεταλλευτών, ανδρών και γυναικών, την κοινωνία που έχει στο DNA της την καταπίεση, την ανισοτιμία, παράγει και αναπαράγει τις αντιδραστικές αντιλήψεις για τις σχέσεις των δύο φύλων, αλλά και τις ανορθολογικές θεωρίες περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου”.

Στην πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία, για να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία χτίζεται το θάρρος, η τόλμη, η αντοχή, η χειραφέτηση. Η δράση στο γυναικείο σύλλογο, στο σωματείο είναι η “ασπίδα προστασίας” της γυναίκας για να παλέψει μαχητικά να αλλάξει τη ζωή της!

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΣΤΙΣ 7.30Μ.Μ., ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

The post 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Μέρα αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα