5 τρόποι για να μοιάζεις πιο νέα από ποτέ – Χωρίς μακιγιάζ

Προσπαθείτε να συμφιλιωθείτε με τα πρώτα ανεπιθύμητα σημάδια: τις ρυτίδες, τη χαλάρωση του δέρματος, την απώλεια της λάμψης.

Κι ενώ το μακιγιάζ γίνεται ο σύμμαχος σας ενάντια σε αυτήν την αλλαγή, το αποτέλεσμα δεν είναι πάντοτε αυτό που ονειρεύεστε και ασκείτε αρνητική κριτική στην εικόνα σας.

Μήπως ήρθε η στιγμή να βάλετε τέλος σε αυτό;

Η λύση δεν βρίσκεται στο νυστέρι και τις αισθητικές επεμβάσεις, αλλά σε πέντε εύκολους και απλούς κανόνες που θα σας εξασφαλίσουν νεανική όψη και αυτοπεποίθηση!

Επιλέξτε προϊόντα

με αντιοξειδωτικά συστατικά
Το δέρμα σας εκτίθεται καθημερινά σε παράγοντες που μπορούν να το καταστρέψουν, όπως η ηλιακή ακτινοβολία και οι περιβαλλοντικοί ρύποι, που ευθύνονται όχι μόνο για τις πρόωρες ρυτίδες που κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά και για τα σκούρα σημάδια επάνω του. Φροντίστε ώστε το σέρουμ ή η ενυδατική που χρησιμοποιείτε καθημερινά το πρωί να περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε που προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος, βιταμίνη C, πράσινο τσάι.

Βρείτε το ιδανικό αντιγηραντικό προϊόν
Δεν χρειάζεται να φορέσετε διαμάντια και πέρλες στο πρόσωπο σας για να το διατηρήσετε φρέσκο και νεανικό όπως οι σταρ του Χόλιγουντ. Τα βασικά συστατικά των προϊόντων που πρέπει να προσέξετε είναι η ρετινόλη, οι βιταμίνες και τα πεπτίδια, τα οποία βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος. Η περιεκτικότητα παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότητα κάθε προϊόντος. Για παράδειγμα, μια λοσιόν θα πρέπει να έχει περίπου 0.25% ρετινόλη σύμφωνα με τους ειδικούς.

Υπολογίστε τη σημασία του δείκτη SPF
Δεν αρκεί μόνο μια αντηλιακή κρέμα για να προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τις ακτίνες του ήλιου. Τα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας του δέρματος, αλλά και τα καλλυντικά σας θα πρέπει να αναγράφουν το σχετικό δείκτη SPF και να τα χρησιμοποιείται όλο το χρόνο. Μην ξεχνάτε να φοράτε την αντηλιακή τόσο στο λαιμό όσο και στο πρόσωπο, τα αυτιά και τα χέρια.

Περιορίστε την απολέπιση
Κάποτε ακούγατε πως για την παραγωγή κολλαγόνου, θα πρέπει να κάνετε καθημερινή και σκληρή απολέπιση στο δέρμα σας, όμως αυτό δεν ισχύει πια, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα. Υπάρχει συγκεκριμένο pH του δέρματος που του επιτρέπει να λειτουργεί κανονικά και να ανανεώνεται. Αν εσείς κάνετε σκληρή καθημερινή απολέπιση, καταστρέφετε αυτήν την ισορροπία στο δέρμα, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ευαίσθητο και ευάλωτο.

Διώξτε μακριά το άγχος και το στρες
Οταν βρίσκεστε σε κατάσταση στρες, τα επίπεδα της κορτιζόλης εκτοξεύονται στα ύψη. Το γεγονός αυτό μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα ή προκαλεί την εμφάνιση ανεπιθύμητων σημαδιών, την πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες.

bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα