5 δουλειές που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε για αργότερα

Σας πιέζει ο χρόνος; Έχετε αργήσει στο ραντεβού σας; Μήπως την Κυριακή δεν προλάβατε να τελειώσετε τη φασίνα σας και πλέον έχει αρχίσει η εβδομάδα και δεν προλαβαίνετε να κάνετε ούτε τα βασικά;

Κάθε φορά που σας πιέζει ο χρόνος ή το πρόγραμμά σας είναι πολύ βαρύ υπάρχουν κάποιες μικρές δουλειές που δεν πρέπει να τις αφήσετε να σας ξεφύγουν. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα τελείως απαραίτητα που πρέπει να κάνετε για να μην καταλήξει το σπίτι σας να μοιάζει με… βομβαρδισμένο τοπίο. Υποσχόμαστε ότι δεν θα πάρει πολλή ώρα!

Στρώστε το κρεβάτι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να

γυρνάτε στο σπίτι σας και να βλέπετε ένα υπνοδωμάτιο με στρωμένο το κρεβάτι. Θα σας κάνει να νιώσετε ξεκούραστοι και πως έχετε τον έλεγχο – και θα σας πάρει μόνο 3 λεπτά!

Πλύνετε τα πιάτα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια κουζίνα από τα άπλυτα πιάτα. Όταν προσπερνάτε αυτή τη βασική δουλειά είναι αδύνατο να μην την βρείτε μπροστά σας – αντί να πάρετε ένα καθαρό πιάτο για να φάτε έρχεστε αντιμέτωποι με έναν γεμάτο νεροχύτη. Φυσικά μόλις τελειώσετε με το φαγητό σας ξέρετε τι θα συμβεί: θα έχετε μερικά ακόμη βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη σας. Πλύντε τα λοιπόν αμέσως μόλις τα χρησιμοποιήσετε.

Μαζέψτε τα άπλυτα ρούχα

Καμιά φορά, όταν ο χρόνος σας πιέζει πολύ, είναι οκ να προσπερνάτε το πλυντήριο. Φροντίστε, όμως, να βάζετε τα άπλυτα στο καλάθι. Μην αφήνετε τις βρώμικες πετσέτες και τα ρούχα του γυμναστηρίου δεξιά κι αριστερά – κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται πολύ πιο βρώμικα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Σκούπισμα του πάγκου της κουζίνας

Όποια μέθοδο και να χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας σας (απορρυπαντικά, υγρά μαντιλάκια κλπ) μην ξεχνάτε ποτέ να τον σκουπίζετε αμέσως μόλις τον χρησιμοποιήσετε. Ένα γρήγορο σκούπισμα θα απομακρύνει τα ψίχουλα και ίσως τους λεκέδες που έχουν πέσει και θα κάνει τη διαδικασία του καθαρίσματος πολύ πιο εύκολη.

Ηλεκτρική σκούπα

Είτε πρόκειται για ξύλο και μάρμαρο, είτε για τη μοκέτα σας, ένα καθαρό πάτωμα κάνει πάντα το δωμάτιο να φαίνεται γενικά πιο καθαρό. Εντάξει, ίσως δεν είναι και από τις πιο γρήγορες δουλειές, αλλά είναι πραγματικά απαραίτητο να βάζετε ηλεκτρική σκούπα στους χώρους που χρησιμοποιείτε καθημερινά γιατί λερώνονται ιδιαίτερα γρήγορα. Και θυμηθείτε: μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε μια επαναφορτιζόμενη σκούπα ώστε να κάνετε τη δουλειά αυτή πολύ πιο εύκολα.

spirossoulis.com

The post 5 δουλειές που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε για αργότερα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 δουλειές που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε για αργότερα,