Η FedEx αρνήθηκε να παραδώσει δέμα της Huawei στις ΗΠΑ και στη συνέχεια απολογήθηκε...

Techgear.gr

Το μπλοκάρισμα της Huawei από τις ΗΠΑ μπορεί να αφορά το πάγωμα της συνεργασίας με τις Αμερικανικές εταιρείες σε εμπορικό και τεχνολογικό επίπεδο, αλλά ήδη καταγράφεται και μια περίπτωση που αποδεικνύει ότι μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί η όλη κατάσταση.

Ένας δημοσιογράφος του PCMag στην Αγγλία επιχείρησε να στείλει ένα Huawei P30 Pro

σε συνάδελφο του στις ΗΠΑ, αλλά η FedEx διέκοψε την αποστολή με την δικαιολογία ότι “υπάρχει θέμα μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Κίνας”. Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι πρόκειται για μια απλή αποστολή μεταξύ στελεχών της ίδιας εταιρείας χωρίς να θεωρείται εμπορική συναλλαγή και για μια συσκευή που βρίσκεται ήδη στην κατοχή του PCMag πολύ καιρό πριν γίνει η ανακοίνωση του διατάγματος από τον Donald Trump.

Το εν λόγο Huawei P30 Pro έφυγε από το Λονδίνο, έφτασε στην Indianapolis και μετά από λίγες ώρες αποφασίστηκε η επιστροφή του στο Λονδίνο. Η PCMag ρώτησε για το θέμα στην εξυπηρέτηση πελατών της Parcelforce για να λάβει την απάντηση που είδαμε προηγουμένως. Στη συνέχεια, η FedEx εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

Από τις 16 Μαΐου 2019, η Huawei Technologies Co., Ltd και 68 θυγατρικές της συμπεριλήφθηκαν στην ειδική λίστα του Υπουργείου Εμπορίου που απαγορεύει τη συνεργασία με τις Αμερικανικές εταιρείες. Απολογούμαστε για οποιαδήποτε ταλαιπωρία έχει προκληθεί λόγω αυτής της κατάστασης.

Εκπρόσωπος της Huawei απάντησε στη συνομιλία που άνοιξε στο Twiter αναφέροντας ότι η FedEx έχει παρεξηγήσει το διάταγμα Trump.

Να σημειωθεί ότι το PCMag απευθύνθηκε και στη UPS για να δει τι ακριβώς ισχύει, αλλά φαίνεται ότι πρόκειται καθαρά για παρεξήγηση της FedEx.

Σύμφωνα με τη UPS,

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην αποστολή συσκευών της Huawei από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ

Τελικά, μετά από την όλη έκταση που πήρε το θέμα, η FedEx προχώρησε σε νέα δήλωση όπου απολογείται για την επιστροφή του δέματος και αποδίδει το μπέρδεμα στο σύστημα αποστολών.

[via]

Η FedEx αρνήθηκε να παραδώσει δέμα της Huawei στις ΗΠΑ και στη συνέχεια απολογήθηκε...

Keywords
Τυχαία Θέματα