Stadia: Τιμή συνδρομής, πρώτοι τίτλοι και ημερομηνία λανσαρίσματος!

19:11 6/6/2019 - Πηγή: techgear

Techgear.gr

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της Google για τη game streaming υπηρεσία Stadia έκρυβε όλο το ζουμί που ενδιαφέρει τον μέσο χρήστη: τιμή, παιχνίδια και ημερομηνία λανσαρίσματος!

Στην εισαγωγή του ο Phil Harisson τόνισε τα βασικά στοιχεία της πλατφόρμας. Θα μπορείς να παίζεις από οποιαδήποτε οθόνη με όλη την επεξεργασία να γίνεται στα data

centers της Google, δηλαδή σε laptops, τηλεοράσεις, tablets, desktops και smartphones, αν και στην αρχή τουλάχιστον θα υποστηρίζονται μόνο τα Pixel 3 και Pixel 3a.

Η Google υπόσχεται streaming σε ανάλυση 4K HDR video στα 60fps με ήχο 5.1 Surround αρκεί να έχεις σύνδεση στο Internet με ταχύτητα 35Mbps, ενώ με μια απλή 10αρα σύνδεση θα streamάρεις σε ανάλυση 720p με ήχο stereo!

Παιχνίδια

Η αρχή στους διαθέσιμους τίτλους έγινε με την ανακοίνωση του Baldur's Gate 3 από τη Larian Studios, με τον Harisson να τονίζει ότι συνεργάζονται με δεκάδες studios για να φέρουν τα games τους στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια είδαμε τα εξής:

Assassin’s Creed: Odyssey (Ubisoft)Baldur’s Gate III (Larian Studios)Borderlands 3 (2K)Darksiders Genesis (THQ)Destiny 2 (Bungie)Doom 2016 (Bethesda)Doom Eternal (Bethesda)Dragon Ball Xenoverse 2 (Bandai Namco)Farming Simulator 19 (Giants Software)Final Fantasy XV (Square Enix)Football Manager (Sega)Get Packed (Coatsink) *GRID (Codemasters)Gylt (Tequila Works) *Just Dance (Ubisoft)Metro Exodus (Deep Silver)Mortal Kombat 11 (Warner Bros)NBA 2K (2K)Power Rangers: Battle for the Grid (nWay Games)Rage 2 (Bethesda)Rise of the Tomb Raider (Square Enix)Samurai Shodown (SNK)Shadow of the Tomb Raider (Square Enix)The Crew 2 (Ubisoft)The Elder Scrolls Online (Bethesda)Thumper (Drool)Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint (Ubisoft)Tom Clancy's The Division 2 (Ubisoft)Tomb Raider Definitive Edition (Square Enix)Trials Rising (Ubisoft)Wolfenstein: Youngblood (Bethesda)Τιμή και Διαθεσιμότητα

Το λανσάρισμα του Stadia θα γίνει το Νοέμβριο σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία, ενώ μέσα στο 2020 θα προστεθούν πολλές περισσότερες χώρες.

Στην αρχή, πάντως, θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι αγοράσουν το πακέτο Stadia Founder's Edition με κόστος €129.99. Αυτό περιλαμβάνει το Chromecast Ultra για υποστήριξη της ανάλυσης 4K, το limited-edition τηλεχειριστήριο σε χρώμα Midnight Blue, μια τρίμηνη συνδρομή Stadia Pro + ένα τρίμηνο πακέτο για να δώσεις σε φίλο, προτεραιότητα για το username που θα χρησιμοποιείς και δωρεάν πρόσβαση στο Destiny 2 και ολα τα expansions του.

Η συνδρομή Stadia Pro κοστίζει €9.99/μήνα και παρέχει στον χρήστη τη μέγιστη δυνατή ποιότητα, δηλαδή 4K HDR@60fps με 5.1 ήχο surround, πρόσβαση σε δωρεάν παιχνίδια και εκπτώσεις.

Από την άλλη, όποιος δεν θέλει να πληρώσει τη συνδρομή Pro θα μπορεί από το 2020 να επιλέξει το βασικό δωρεάν πακέτο Stadia Base για να απολαμβάνει την ευελιξία της πλατφόρμας στα παιχνίδια που αγοράζει, αλλά σε ανάλυση 1080p με ήχο stereo.

Σε ό,τι αφορά το τηλεχειριστήριο, υπενθυμίζουμε ότι το Stadia υποστηρίζει όλα τα κλασικά τηλεχειριστήρια των παιχνιδοκονσολών, αλλά αυτό της Google κοστίζει €69.99.

Stadia: Τιμή συνδρομής, πρώτοι τίτλοι και ημερομηνία λανσαρίσματος!

Keywords
Τυχαία Θέματα