PlayStation 5: Έμφαση στη συμβατότητα με το PS4, 4Κ στα 120Hz και SSD

13:39 5/6/2019 - Πηγή: techgear

Techgear.gr

Τον περασμένο Απρίλιο είχαμε τις πρώτες επίσημες αποκαλύψεις για το PlayStation 5 από τον Mark Cerny και σήμερα έρχεται η σειρά του Jim Ryan να προσθέσει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη νέα παιχνιδοκονσόλα της Sony, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNET.

Ο κ. Ryan τόνισε και αυτός ότι η συμβατότητα με τις προηγούμενες

γενιές PlayStation θα είναι πρωταρχικός στόχος για την εταιρεία, ενώ υπόσχεται μια πολύ πιο ομαλή μετάβαση από το PS4 στο PS5. Σκοπός της Sony είναι να επιτρέψει στους gamers να παίζουν τα παιχνίδια του PS4 και στη νέα, πανίσχυρη κονσόλα τους, αλλά και να έχουν πρόσβαση στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του λογαριασμού τους.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι το PlayStation 5 θα διαθέτει SSD αποθηκευτικό χώρο και στην "standard" έκδοση του, όπως και ότι θα υποστηρίζει περιεχόμενο ανάλυσης 4K στα 120Hz, αρκεί να έχεις τηλεόραση ή monitor που να υποστηρίζει αυτή τη συχνότητα.

Σε ό,τι αφορά έναν πιθανό διάδοχο του PlayStation VR, ο κ. Ryan ξεκαθάρισε πως η Sony πιστεύει στη δυναμική της Εικονικής Πραγματικότητας, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι θα δούμε νέα συσκευή.

Ακόμη, ιδιαίτερο βάρος θα πέσει και στην ενσωμάτωση της υπηρεσίας PlayStation Now στην επερχόμενη συνδρομητική υπηρεσία game streaming που ετοιμάζει η εταιρεία με σκοπό να ανταγωνιστεί το Google Stadia και το Project xCloud της Microsoft.

Η μετάβαση στη νέα παιχνιδοκονσόλα μας θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα όλων των εποχών. Έχουμε πλέον έναν νέο μεγάλο ανταγωνιστή που εισέρχεται στον χώρο του gaming (σ.σ. τη Google) και δεν αποκλείεται να δούμε και άλλους να πράττουν το ίδιο.

Το τοπίο αλλάζει ταχύτατα. Αν εφησυχάσουμε και συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στα μοντέλα που γνωρίζουμε εδώ και 25 χρόνια, τότε οι ανταγωνιστές μας θα μας ξεπεράσουν. Γι' αυτό είμαστε ανοικτοί και πρόθυμοι να πορευτούμε με διαφορετικό τρόπο.

Ένα παράδειγμα αυτής της αλλαγής είναι το Σύμφωνα Συνεργασίας που υπογράψαμε με τη Microsoft, το οποίο καλύπτει πολλούς τομείς και προφανώς θα επηρεάσει σημαντικά το cloud gaming. Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα και με πολύ ενδιαφέρον τρόπο.

Αντιλαμβάνεστε ότι ο χώρος του gaming θα δει πολύ μεγάλες αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες, αφού οι παραδοσιακοί παίκτες (Microsoft, Sony, Nintendo) είναι αποφασισμένοι να βγουν από την "comfort zone" για να αντιμετωπίσουν τον γίγαντα που έρχεται...

PlayStation 5: Έμφαση στη συμβατότητα με το PS4, 4Κ στα 120Hz και SSD

Keywords
Τυχαία Θέματα