Huawei: Ξεπέρασε τα 100 εκατ. αποστολές μέσα στο πρώτο 5μηνο του 2019, αλλά...

Techgear.gr

Μέσα στο 2018, η Huawei κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών smartphones ξεπερνώντας την Apple, καθώς πραγματοποίησε 206 εκατομμύρια αποστολές συσκευών σε όλο τον κόσμο. Ο στόχος για το 2019 ήταν να ανέβει στην κορυφή ξεπερνώντας τη Samsung και ίσως να τα κατάφερνε εάν δεν συνέβαιναν

όλα αυτά τα περίεργα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2019 η κινέζικη εταιρεία πραγματοποίησε 59 εκατομμύρια αποστολές, καταγράφοντας αύξηση 50.3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, ενώ μέχρι τις 31 Μαΐου το νούμερο είχε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια! Το φρένο που μπήκε από τις ΗΠΑ “έκοψε” αυτόν τον ρυθμό και πλέον η Huawei υπολογίζει ότι οι φετινές αποστολές θα μειωθούν κατά 40 με 60 εκατομμύρια τεμάχια σε σύγκριση με πέρυσι. Άλλωστε, ο ιδρυτής της Huawei, κ. Ren Zhengfei δήλωσε ότι η συνολική ζημιά θα ξεπεράσει τα $30 δισ.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι η εταιρεία κατέγραψε άνοδο της τάξης του 282.2% στις πωλήσεις των wearables σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 5 εκατομμύρια τεμάχια και τα 2 εκατ. να είναι Huawei Watch GT.

Αντιλαμβάνεστε ότι με τους ρυθμούς που είχε η Huawei, θα ξεπερνούσε σίγουρα το περυσινό ρεκόρ, αλλά ας όψεται ο οικονομικός πόλεμος. Ίσως τα πράγματα να αλλάξουν μετά τη συνάντηση των προέδρων Trump και Xi Jinping στο πλαίσιο του G20 Summit που πραγματοποιείται αυτή τη βδομάδα στην Ιαπωνία.

Huawei: Ξεπέρασε τα 100 εκατ. αποστολές μέσα στο πρώτο 5μηνο του 2019, αλλά...

Keywords
Τυχαία Θέματα