Υποχρεωτικό το τεστ Covid στο σύνολο των πληρωμάτων και επιβατών στα κρουαζιερόπλοια της CLIA

Οι εταιρείες-μέλη της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) συμφώνησαν να πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού στο σύνολο (100%) των επιβατών και των πληρωμάτων όλων των κρουαζιερόπλοιων, με χωρητικότητα 250 ατόμων και άνω, καθιστώντας το αρνητικό τεστ απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίβαση στο πλοίο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, τα πληρώματα θα πραγματοποιούν επιπρόσθετους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένου αρνητικού τεστ

πριν φύγουν από τα σπίτια τους, πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, μετά την ολοκλήρωση κατ’ ελάχιστον επταήμερης καραντίνας και επανάληψη τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα.

Οι τύποι των τεστ στα οποία θα υποβάλλονται ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις επιστημονικές εξελίξεις και τη διαθεσιμότητα διαφορετικών μεθόδων.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει η CLIA σε ανακοίνωσή της, είναι η πρώτη του είδους για την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Η Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA, δήλωσε σχετικά: «Η CLIA αντιμετωπίζει τα τεστ ως ένα σημαντικό βήμα μιας πολυεπίπεδης προσέγγισης η οποία επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευση του κλάδου να προστατεύσει την υγεία των επιβατών, των πληρωμάτων και των κοινοτήτων που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

The post Υποχρεωτικό το τεστ Covid στο σύνολο των πληρωμάτων και επιβατών στα κρουαζιερόπλοια της CLIA appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα