Ξανά στον αέρα τα αεροσκάφη 737 MAX της Boeing έπειτα από σχεδόν 20 μήνες

Ξανά στον αέρα τα αεροσκάφη 737 MAX της Boeing έπειτα από σχεδόν 20 μήνες. Η πτήση 718 της American Airlines, με περίπου 100 επιβάτες, απογειώθηκε από το Μαϊάμι γύρω στις 10.40, τοπική ώρα, με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο ΛαΓκουάρντια της Νέας Υόρκης, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Το 737 ΜΑΧ «είναι ένα αεροπλάνο που έχει ελεγχθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι το ασφαλέστερο στον ουρανό», δήλωσε στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, Ρόμπερτ

Ίσομ.

Αν και αυτή είναι η πρώτη πτήση στις ΗΠΑ, το 737 ΜΑΧ πετάει ήδη στη Βραζιλία από τις 9 Δεκεμβρίου, εκτελώντας το δρομολόγιο Σάο Πάουλο-Πόρτο Αλέγκρε για λογαριασμό της εταιρείας χαμηλού κόστους Gol.

Τα Boeing 747 MAX καθηλώθηκαν σε όλον τον κόσμο μετά τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο του 2018 (Lion Air, 189 νεκροί) και τον Μάρτιο του 2019 (Ethiopian Airlines, 157 νεκροί).

Οι ανησυχίες για την αξιοπιστία του νέου αεροσκάφους οδήγησαν πολλές εταιρείες να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους από την Boeing.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς θα αποφασίσουν το επόμενο έτος, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνει η Κίνα.

The post Ξανά στον αέρα τα αεροσκάφη 737 MAX της Boeing έπειτα από σχεδόν 20 μήνες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα