Τροποποιήθηκαν, εκ νέου, άρθρα των διαγωνισμών για επιμέρους τμήματα του ΒΟΑΚ. Στις 8/10 οι προσφορές

Τροποποιήθηκαν, εκ νέου, άρθρα των διαγωνισμών για τα επιμέρους τμήματα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος – Νεάπολη και ΧανιάΗράκλειο, ενώ οι προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετατέθηκαν για τις 8 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Μεταφορών έχει προκηρύξει δυο διαγωνισμούς:

Α. Τη σύμβαση Σύμπραξης

Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, με Σ.Δ.Ι.Τ.» σύμφωνα με τις διατάξεις των ν. 4412/2016 και 3389/2005.

Το εκτιμώμενο κόστος φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.

Β. Διαγωνισμό με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την σύμβαση παραχώρησης του έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο”.

Το έργο αυτό, το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης για περίοδο 25 ετών, είναι αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,1 δις. ευρώ.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Μεταφορών περιλαμβάνει και ένα τρίτο τμήμα, από τη Νεάπολη έως τον Άγιο Νικόλαο, μήκους 14 χιλιομέτρων, το οποίο εκτιμάται ότι θα προχωρήσει ως «παραδοσιακό» δημόσιο έργο.

Β. Βεγ.

The post Τροποποιήθηκαν, εκ νέου, άρθρα των διαγωνισμών για επιμέρους τμήματα του ΒΟΑΚ. Στις 8/10 οι προσφορές appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα