Τον Μάρτιο ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση Λάρισα – Βόλος. Μελέτη για τη σύνδεση του λιμένα Βόλου με αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ

Τον Μάρτιο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα – Βόλος, ενώ το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί μελέτη Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Βόλου με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το αεροδρόμιο και την ΒΙΠΕ.

Παράλληλα, το 1ο εξάμηνο του 2019 θα προκηρυχθεί η εργολαβία συντήρησης της υποδομής του τρένου του Πηλίου.

Τα ανωτέρω ήταν τα κυρίαρχα αποτελέσματα της διευρυμένης

σύσκεψη για τα έργα υποδομών της Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΒ.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ Γιάννης Αντωνιάδης και ο πρόεδρος του ΟΛΒ Γιώργος Τοζίδης.

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη

Γενικότερα, στόχος της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των υποδομών της Μαγνησίας, με επίκεντρο το λιμάνι του Βόλου και οι πιθανές συνέργιες με τον σιδηρόδρομο.

Επίσης, θέματα του τέθηκαν προς συζήτηση ήταν η τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού υλικού που υπάρχει σε αποθήκες, η καλύτερη αξιοποίηση του τρένου του Πηλίου και η συντήρηση τροχαίου υλικού και του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου, το οποίο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

The post Τον Μάρτιο ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση Λάρισα – Βόλος. Μελέτη για τη σύνδεση του λιμένα Βόλου με αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα