Την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά στη χρήση drones προτείνει το ΕΒΕΠ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) προτείνει την από κοινού συνεργασία του δήμου Πειραιά με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά – Πολιτικής Προστασίας, στην χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Τον απαραίτητο

εξοπλισμό προτίθεται να παραχωρήσει το Επιμελητήριο και την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η ΥΠΑ, μετά από πρόταση του διοικητή της, Γ. Δριτσάκου.

Σημειώνεται ότι, αντίστοιχη Υπηρεσία διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, με άριστα αποτελέσματα, ενώ έχει πιστοποιηθεί από την ΥΠΑ και, μάλιστα, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά.

Για την υλοποίηση αυτών των χρήσιμων υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των Πειραϊκών επιχειρήσεων και Δημοτών, το ΕΒΕΠ προτείνει στον δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην ΥΠΑ για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ δήμου Πειραιά, ΥΠΑ και Επιμελητηρίου.

Σημειωτέον ότι, το ΕΒΕΠ διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο διοικητής και οι εκπαιδευτές της ΥΠΑ.

Τέλος, το Επιμελητήριο εύχεται «στο άμεσο μέλλον ο Πειραιάς να έχει «σταθμό drones» για εμπορική χρήση, ώστε, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, να μπορούν οι Πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία».

Το άρθρο Την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά στη χρήση drones προτείνει το ΕΒΕΠ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα