Τηλεδιάσκεψη της ΟΦΑΕ με τον αν. υπουργό Οικονομικών. Στην ατζέντα η στήριξη του κλάδου των οδικών μεταφορών

Tηλεδιάσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε η ΟΦΑΕ.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οδικές μεταφορές και η ανάγκη για την λήψη ενός ικανού πακέτου μέτρων στήριξης, στοχευμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του κλάδου, καθώς επίσης και η αξιοποίηση μέρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυσή του.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει η ΟΦΑΕ, ο υπουργός τόνισε

πως έχει υπόψη του τις ανάγκες και τα σημεία που πρέπει να βελτιωθούν και ζήτησε την αρωγή της ΟΦΑΕ για τον καλύτερο σχεδιασμό προτάσεων που θα έχουν ως βασικό γνώμονα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση της εγχώριας αγοράς των μεταφορών, την προώθηση της συνεργατικότητας και το περιβάλλον (ανανέωση στόλου ΦΔΧ).

Από πλευράς της ΟΦΑΕ τονίζεται ότι δόθηκαν πληροφορίες για σημεία που χρήζουν άμεσης κρατικής παρέμβασης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τεράστιες απώλειες που προκύπτουν από την παράνομη δραστηριότητα αλλοδαπών οχημάτων στην Ελλάδα, τόσο για τους Έλληνες αυτοκινητιστές, όσο και για την δημόσια οικονομία.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων του η επέμβαση για την καλύτερη οργάνωση οποιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού, προκειμένου να μειωθεί η απώλεια εσόδων και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την ΟΦΑΕ για τον περιορισμό της παράνομης μεταφοράς και την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού.

The post Τηλεδιάσκεψη της ΟΦΑΕ με τον αν. υπουργό Οικονομικών. Στην ατζέντα η στήριξη του κλάδου των οδικών μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα